Home > > Meer politie, minder politici!

Meer politie, minder politici!

Ergens zo rond het rokin verwacht je file, zeker wanneer je in het weekend wil kijken of er toevallig nog een parkeerplekje vrij is in de parkeergarage bij het warenhuis dat aan de dam gelegen is. Op de A10 verwacht je file. En op de A1, de A2, de A9... Bijvoorbeeld omdat er een vrachtwagen met pech de spitsstrook blokkeert. Heel vervelend.

Gisterochtend stond er ook eens een file bij mij in de buurt. De halve Czaar Peterstraat stond vol autos. Ronkend op de trambaan. En verdomme; niet hup de stad uit, maar jawel... precies in de rijrichting die daar dus niet mag.

Het lukte me nauwelijks over te steken. En eerlijk gezegd: het ergert me al een jaar! Die heuse file was gewoon de druppel. Ik bel... geen spoed, wel politie.
Vrolijke vrouwenstem aan de andere kant van de lijn: "Wat kan ik voor u doen?" 'Al die tegen de rijrichting in rijdende personen die nu in de file staan op de czaar peterstraat een fikse boete geven natuurlijk.' In de hoop de agenten een tip te hebben gegeven hoe zij aan hun boetetax kunnen komen, en zo ook nog eens van mijn ergernis af te komen, hing ik op met een vriendelijk verzoek: "Ga gewoon eens kijken, het is echt vervelend."

Binnen 10 minuten gaat mijn telefoon. "Met de politie, u had net gebeld over de czaar peter straat. Dank u voor uw melding. We hebben de klacht al een aantal keer eerder gehad, en vandaag spant de kroon. Maar de buurtregisseur is er mee bezig."

Da's netjes, zo'n telefoontje. De laatste keer dat ik 0900-8844 belde stond ik ruim anderhalf uur in de vrieskou te wachten, en toen... belde ik nog maar een keer. Maar dat was in Utrecht. De politie van Amsterdam, is echt je beste vriend.

Toen ik enige maanden geleden het czaar-peter-probleem nog via de politiek probeerde te spelen kreeg ik geen enkele reactie. Ik zou nu al maanden in de kou hebben moeten liggen om uberhaupt iets te mogen horen. Weldra wend ik mij nu dus liever tot oom agent.

Ik ben hoopvol: wellicht lost de sterke arm de file in de czaar peter snel op. Met boetes. Het stadsdeel wil blijkbaar geen zandbak. Ik graaf die zandbak desnoods wel zelf. Want uiteindelijk moet de politie eigenlijk gewoon boeven vangen.

Meer politie, minder politici!

Reageer op "Meer politie, minder politici!"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.