Home > > Bloembakkenbom

Bloembakkenbom

Onlangs presenteerde de politie het preventiepakket terreur voor bedrijven. Naast een aantal uitspraken die je vrijheidlievend hart sneller doen kloppen ('Het publiekelijk uiten van uw mening kan de aandacht van terroristen op u vestigen'), was er een prominente rol weggelegd voor struikgewas. Wat blijkt? In de strijd tegen het terrorisme moeten struiken in de buurt van bedrijven verwijderd worden. Het zijn de ideale verstopplekken voor een bom.

Nu staan er sinds een tijdje bloembakken bij de ingangen van de Stopera. Daar kun je ook makkelijk een bom in verbergen. Weg ermee dus! De grap is echter dat deze bloembakken zijn neergezet als veiligheidsmaatregel na de moord op Theo van Gogh. Ik ben enigszins verward. Is dit wat de politie bedoelt met een 'gezamenlijke inspanning tegen terrorisme'? Het lijkt mij vooral dat de gemeente en politie gezamenlijk ieder hun eigen idee bij terreurbestrijding hebben. Kijk, het zijn de crimefighters zelf die een grote rol zien weggelegd voor gewassen. De hamvraag in de Amsterdamse strijd tegen het terrorisme luidt dan ook:

Horen bloembakken bij de ‘Coalition of the Willing’ of de ‘Axis of Evil’?

vier reacties op "Bloembakkenbom"

Thomas Schlijper
-1-  Thomas Schlijper:
Amsterdam 2004: Columnist/filmmaker vanwege mening vermoord.
Amsterdam 2005: De politie adviseert je mening niet te uiten.
Amsterdam 2006: Ik durf er niet aan te denken.
Pijk
-2-  Pijk:
Bloembakken horen zeker tot de Axis of Evil ; als die al bestaan!? Je ziet ze niet aankomen, ze gaan goed op in de achtergrond( camouflage) velen herbergen chemische 'wapens' en dan als je het minste verwacht: Lazeren ze met een rotklap van een balkon naar beneden op straat, alwaar de nietsvermoedende burger het onderspit delft. Wapen U! Plant uw groen direct in de grond!
Sigi
-3-  Sigi:
Het ligt er maar aan op wie die bloembak valt..
caroline
-4-  caroline:
Bij de Stopera: fietsen weggeknipt vanwege veiligheid. Bloembakken er voor in de plaats. Nu weer de bloembakken weg vanwege de mogelijkheid tot het leggen van bommen.
Allemaal een ID bewijs want je weet maar nooit wie wie nu eigenlijk is. Een databank vol met onze gegevens. Elke straat volgeplemt met camera's, Nu weer het advies om vooral je mond maar dicht te houden.
Wat is het volgende advies? Geen tas meer dragen, je niet meer in de avond op straat vertonen, ondergronds wonen (zitten we gelijk veilig in een bunker). Verplicht vroeg naar bed. Iedereen voortaan een personlijke beveiliger.
Tot hoever gaat Amsterdam/Nederland in haar angstbeleid.
Walgelijk!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.