Home > > Stille tocht

Stille tocht

Morgen vindt er een stille tocht plaats voor tasjesdief Ali el Bejjati. Burgemeester Cohen is hiermee akkoord gegaan. Als dit nou ‘de boel bij elkaar houden’ is, dan pas ik. Voor mijn part vallen criminelen buiten die hele boel. Die mogen uitgesloten worden van de privileges die horen bij een goed burgerschap.

Stille tochten werden populair na de gebeurtenissen rond Joes Kloppenburg en Meindert Tjoelker. Mensen die opkwamen voor een goede zaak, die niet bang waren om ergens iets van te zeggen en dit moest bekopen met een volslagen zinloze dood. Die krankzinnigheid wilden iedereen afwijzen door mee te lopen in een stille tocht. Tegenwoordig houden we ze ook voor tasjesdieven. Laten we het middel bewaren voor mensen die deze eer ook echt verdienen.

Dat de nabestaanden hier blind voor zijn begrijp ik, maar dat Cohen dit niet ziet is een teken dat we toe zijn aan een nieuwe burgemeester. In het Parool zegt hij nog vermanend: “Men moet wel beseffen dat het begonnen is met een straatroof. Dat hoor ik in die buurt veel te weinig. Mensen die hieraan voorbij gaan, zijn de zaak aan het bagatelliseren op een manier die mij absoluut niet aanstaat.” Vervolgens geeft Cohen precies het tegenovergestelde signaal af door de stille tocht goed te keuren. Zo zal nooit iemand je woorden geloven, Job.

Vandaag was Cohen niet mijn burgemeester.UPDATE: Na overleg is de stille tocht een ‘stoet’ geworden.


zeventien reacties op "Stille tocht"

Thomas
-1-  Thomas:
Deze tocht is een belediging voor alle door dom geweld gesneuvelden als Kloppenburg en Tjoelker. En een belediging voor het slachtoffer van de tasjesroof. De arme vrouw was nog zo naief dat ze met de ouders van de dode dief wilde gaan praten terwijl de naasten van de dief haar en haar familie juist het liefst zien branden. Shockerend zijn ook de beschuldigingen van de zus van de dode dief: zij beweerde daags na het drama dat er wellicht helemaal geen tweede dader op de scooter zat, dat er wellicht helemaal geen tasje gestolen was. Wow. Wat een energie om zo’n harteloze leugens te verkondigen terwijl je net je broertje verloren hebt tijdens de zoveelste misstap in z’n leven. Eén lichtpuntje: na deze belachelijke tocht zijn we waarschijnlijk van het versleten verschijnsel stille tochten verlost.
Wieland
-2-  Wieland:
Ik ben een grote Cohen-fan, zoals je weet, maar nu ben ik het even van harte met je eens. Dat vrienden en familie rouwen om de dood van een tasjesdief – die per slot van rekening ook hun zoon, broer of kameraad was – is één ding, dat ze hem demonstratief herdenken als een held is iets heel anders.

Anderzijds: er is een verschil tussen een stille tocht toelaten, en een stille tocht goedkeuren, als ik Cohen toch even mag verdedigen. Het eerste doet een burgemeester als hij uit oogpunt van de openbare orde geen aanleiding heeft het te verbieden. Dan prevaleert namelijk het recht op vrije meningsuiting, manifestatie of vereniging, rechten waar we, zeker sinds de vorige moord in Amsterdam-Oost, terecht nadrukkelijk aan vasthouden.
Het tweede doet de burgemeester als hij zich werkelijk in de bedoeling van de tocht kan vinden. Of van dat laatste sprake is, waag ik te betwijfelen.

Maar linksom of rechtsom: deze beschamende vertoning zal ongetwijfeld weer een hoop onrust losmaken. Of je daarmee de boel bij elkaar houdt, lijkt me inderdaad zeer de vraag.
Adriana
-3-  Adriana:
Ik zou zeggen: Ali zand erover en klaar is Kees.
Men schaamt zich nergens meer voor. Tasjesroof is blijkbaar een heel gewoon tijdverdrijf voor bepaalde mensen.
daniel
-4-  daniel:
ik wil graag een vergunning voor stille tochaanvragen voor milosevic. Die man zit al zo lang zo zielig alleen in de cel, die verdient ook wat meelij.
Blokje
-5-  Blokje:
Iedereen mag van mij voor iedereen een stille houden. Des te groter de kans dat dit bezopen fenomeen verdwijnt.

Een stille tocht zegt niks, het is een leeg signaal; laten we er dus ook maar niks over zeggen.
Jelmer
-6-  Jelmer:
Cohen heeft gewoon liever dat zoiets orderlijk verloopt dan dat t uitloopt op een chaos. En dat kan ik me dan weer voorstellen; liever een gelegaliseerde stille tocht voor een onbegrijpelijk doel, dan een lawaaierige rellerige tocht omdat de burgemeester het ook al niet begreep dat dit een klotesituatie is en was. Het is nog altijd de verantwoordelijkheid van de burgemeester te zorgen voor de openbare orde, en die is hier mee meer gebaat dan met een verbod.
Met het afgeven van de vergunning praat Cohen de tasjesroof niet goed. Maar eerder zegt hij dat het niet de bedoeling is dat je een tasjesdief doodrijdt…
Pipo
-7-  Pipo:
1. Er is hier in Amsterdam blijkbaar een bijzonder grote behoefte aan georganiseerde wandeltochtjes; raar dat de commercie daar nog niet op inspringt.

2. Ik raad iedereen aan om goed op jullie spullen te letten, tijdens deze stille tasjesrooftocht.
Dr.D
-9-  Dr.D:
Dat verzamelen voor de tochtbij het cs deed hier al de wenkbrauwen fronsen.
Waarom het cs???
Is iemand daar recent geweest?(Behalve Thomas,eh,eh)
Het is daar 1 grote bouwput!!!
Mocht er iets gebeuren dan zijn de stenen en ijzeren staven direct voor handen!

Over het slachtfeest hoor je niets in de media…
Thomas
-10-  Thomas:
De stille tocht gaat dus gewoon door, alleen via een andere route. Ongelofelijk.
Lawyerzwelgje
-11-  Lawyerzwelgje:
Volgens mij MOCHT Cohen deze krankzinnige vertoning helemaal niet verbieden. Alleen als er een direct gevaar is voor de openbare orde.
jan
-12-  jan:
*reactie verwijderd*
Oorspronkelijke reactie verwijderd omdat hij niet voldeed aan de regels voor discussies:
http://www.amsterdamcentraa...
Redactie Amsterdam Centraal
mohammed
-13-  mohammed:
ey luister mensen achter de pc grote mond maar zeg dat voor me neus niemadn praat zo over me vriend de enige uitschoit zijn jullie want als het een nederlander was zouden jullie ook gaan lopen dus heb wat te zeggen kom dan maar effe langs zulle we discusreren
Marcel
-14-  Marcel:
Beste Mohammed, hoe vaak is er in Nederland een stille tocht gehouden voor een crimineel die omkomt bij de uitoefening van zijn/haar vak? Als ik jouw vriend niet meetel, kom ik uit op nul.

Groetjes van achter mijn PC (Prietpraat Controleur).
redactie
-15-  redactie:
Onzinreacties van één persoon onder diverse namen verwijderd.
Wielo
-16-  Wielo:
Nou,
Het is en blijft een tasjesdief.
Maar het is niet goed van de vrouw die hem met zinloosgeweld om heeft gebracht.
Ik doe niet mee aan de stille tocht,
maar dat is niet dat ik het eens ben om hem dood te rijden.
lowie
-17-  lowie:
hmm..
Ik weet niet hoor hij is wel een tasjesdief maar om hem nou te vermoorden voor een tasje !! dat vind ik wel heel overdreven.
Zo erg heeft hij nou ik weer niet verdiend !!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.