Home > > Straatverbod, zinvol of niet?

Straatverbod, zinvol of niet?

Mocht u binnenkort een jongere op straat zien lopen, turend op een kaartje dat hem langs verlaten straten en stegen voert, dan heeft u waarschijnlijk uw eerste hangjongere met straatverbod in het oog. Dat is een nieuw middel dat de politie kan inzetten om groepen hangjongeren van hun plek te krijgen. En dat kaartje, daarop staat de verkorte route die ze wel nog mogen betreden om bijvoorbeeld hun woning, werk of school te bereiken, wanneer die toevallig in het betreffende gebied ligt, zodat ze zich niet massaal vrijwillig aanmelden omdat ze denken gelegitimeerd te kunnen spijbelen.

Lijkt me geen slechte maatregel, zo'n verbod, waar die jongeren in ieder geval ook meteen last van ondervinden. Alleen, hoe effectief is zo'n verbod? We kennen iets dergelijks nu al voor junkies, die, zo leert de praktijk, zich wel laten wegjagen uit een gebied, maar vervolgens een paar straten verderop weer opnieuw voor overlast gaan zorgen. Zijn jongeren zo honkvast dat ze het vertikken een pleintje verder te gaan zitten wanneer de kernhangers zijn aangepakt? Of ontstaat er gewoon een nieuwe betekenis van het woord zwerfjongere?

vier reacties op "Straatverbod, zinvol of niet?"

ilona
-1-  ilona:
wij worden al 6 jaar geterroriseerd door een bepaald groepje en de politie zegt dat er hier geen straatverbod mag worden geeisd. wij vinden dat belachelijk.
terrorist
-2-  terrorist:
ag man stel je nie aan of ik stoor f jauwh buurt kk hoer!!!
Dr.D
-4-  Dr.D:
Lees het twee keer...
Maar wat er nu staat???

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.