Home > > Kennismaking met IJburg

Kennismaking met IJburg

Ik woon nu een kleine maand op IJburg en er is al vanalles over te melden. IJburg is leuk! IJburg is ook een beetje raar, want winkels zijn bij uitstek de ontmoetingsplek voor buurtbewoners en winkels zijn er nauwelijks.

De kennismaking met andere vlaktebewoners loopt onder andere via bus 326. Iedere ochtend om 7 uur sta ik met hetzelfde clubje mensen te wachten op de bus en ‘s avonds kom ik ook bekende gezichten tegen. We zitten op knik-niveau. Ondertussen luister ik alle gesprekken in de bus onbeschaamd af en zo hoorde ik van de invoer van betaald parkeren en parkeerplekken van 27.500 euro. In het stuk waar ik woon staat de auto nog gewoon tussen die van de bouwvakkers dus ik wacht het maar af.

Een andere manier om erachter te komen waar je eigenlijk bent beland is de post goed te bekijken en een huisdier mee te verhuizen.

Met de post komt allerlei leuks over adventsbijeenkomsten, informatiedagen en menu-aanbiedingen van een restaurant voor de nieuwe bewoners. Dit alles stemt hoopvol voor de komende zomer, want ik vermoed dat het aanbod van Leuke Dingen Om Te Doen alleen maar wordt uitgebreid.

Voor een wat persoonlijker kennismaking, schrijf je je huisdier gewoon in bij de enige dierenarts die vol met weetjes zit en best genegen is om iets over zichzelf te vertellen. Binnenkort moeten we op bezoek bij de IJburg-huisarts, dus ik voorzie weer een mooie stroom aan wetenswaardigheden en tips.

Kennismaken met je buren doe je door hulp bij kleine calamiteiten en ontmoetingen met mensen en honden van allerlei pluimage heb je in café Blijburg. De leukste herinnering heb ik aan Oud & Nieuw waar iedereen Gelukkig Nieuwjaar! naar elkaar riep. Het was, samen met het onverwacht spetterende vuurwerk een goed begin van het nieuwe jaar.

IJburg is volgens mij eigenlijk gewoon een dorp, als Durgerdam en Holysloot. En ook al hoort het net als stadsdelen bij Amsterdam, ik heb nog steeds het idee dat ik op vakantie ben als ik het eiland op rij.


twee reacties op "Kennismaking met IJburg"

Dr.D
-1-  Dr.D:
‘Brok inme keel…’
hansb
-2-  hansb:
zo was het ooit ook met Nellestein. 365 dagen per jaar vakantie aan de Gaasperplas. en zu nu wat er van geworden is: een doodgewone Amsterdamse buurt…

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.