Home > > Rhijnspoorplein

Rhijnspoorplein

Het uiterst lelijke kantorencomplex Sarphatiplaza ligt zo ongeveer aan het Weesperplein. Maar nee, niet echt, aan de wand bevindt zich namelijk een straatnaambordje dat uitsluitsel geeft. Nu heb ik ooit, vraag niet van wie, gehoord dat alle straten pleinen en gebouwen binnen de Singelgracht zich in het centrum bevinden. Bij Sarphatiplaza is dat niet het geval; het Rhijnspoorplein is oost, tenminste… dat geeft dat verdomde straatnaambordje aan.

Ik raak hiervan dus volledig verward. Dit ruikt ook naar problemen; wie is er nu eigenlijk verantwoordelijk als genoemde plaza omkiepert? Stadsdeel centrum, of stadsdeel oost? Ik weet het niet. Als het gebouw dan toch in het centrum staat, waarom staat er dan niet centrum op het blauwe bord? Wat is daar misgegaan? Heb ik altijd verkeerd gedacht over de Singelgracht? En… wat nu?

ouder:
Nieuw Amsterdam
nieuwer:
Afzuigen!

Een reactie op "Rhijnspoorplein"

Lawyerzwelgje
-1-  Lawyerzwelgje:
Geen punt. Je nieuwsgierigheid kan ik niet bevredigen, maar een antwoord heb ik wel. Als het gebouw omkiepert treden er rampenplannen in werking en is ome Job ineens de grote baas. Ondersteund door de Centrale Stad zal hij de juiste autoriteit wel weten te vinden. Ik gok in een minuut of 2 tot 4.
Maar je kunt natuurlijk ook even op amsterdam.nl kijken, zie link.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.