Home > > Afzuigen!

Afzuigen!

Afgelopen zondag werd de verbouwing van poptempel Paradiso feestelijk afgesloten. Toevalligerwijs was ik er bij, en kon ik genieten van champagne en een aantal toespraken. Paradiso is grondig verbouwd en klaar voor de toekomst: onder andere zijn de kleedkamers verbeterd, de capaciteit is vergroot met een extra balkon en er is een compleet nieuw klimaatbeheers-systeem.

Over het nieuwe klimaatbeheers-systeem hoorde ik nog een aardig nieuwtje tijdens een van de toespraken. "We hebben het klimaatbeheers-systeem wel, maar we zetten het af tijdens concerten", vertelde een van de sprekers. "Bij een concert hoort een broeierige sfeer met rook, dat willen de bezoekers graag".

Ik viel van mijn stoel van verbazing. Bij elk concert in Paradiso vraag ik me telkens weer af waarom het altijd zo warm is, waarom ik altijd zo last heb van mijn longen, en waarom mijn kleren altijd zo stinken de volgende ochtend. Nu weet ik het: anders is er geen 'concert sfeer'.

Paradiso mag dan vernieuwd zijn, de bestuurders van Paradiso hebben achterhaalde denkbeelden. Nieuwe zalen als 013 in Tilburg, ik kom er vaak als VJ, hebben een perfect klimaat. Geen stinkende kleren de volgende dag, ik was stomverbaasd dat dat ook mogelijk was na een avond in een club geweest te zijn waar iedereen staat te roken.

Waarom denkt de directie van Paradiso dat concertgangers graag in een warme rokerige club staan? Is het echt zo dat een rokerige club bijdraagt aan 'sfeer'? Ik geloof er niets van. Sfeer heeft niets te maken met warmte of rook, sfeer heeft te maken met de mensen die binnen zijn, en de band die op het podium staat.

Wat mij betreft zet Paradiso zo snel mogelijk de klimaatbeheersing aan. Het gebouw is vernieuwd, nu nog de denkwijze van de directie.


twaalf reacties op "Afzuigen!"

Verbal Jam
-1-  Verbal Jam:
Ja en de muziek staat ook altijd veel te hard! ;-)
Margriet
-2-  Margriet:
Ik dacht altijd dat ik er bijna flauw viel omdat de muziek zo goed/slecht (doorhalen wat niet van toepassing is..) was…
rickert van der vlies
-3-  rickert van der vlies:
@verbal jam: daarom heb ik oordopjes in ;)
Eyeball
-4-  Eyeball:
Ik ben het geheel met de directie van Paradiso eens. Bij een goed concert draait het om 3 dingen… Sex, Drugs en Rock and Roll. Een lekkere rokerige zaal verhoogt de sfeer bij een goed concert, helemaal in zo’n club als Paradiso.
josine
-5-  josine:
wat dacht je van extra omzet draaien? als het warm is krijgen mensen meer dorst…
marijn
-6-  marijn:
Het is idd mogelijk en zou eigenlijk verplicht moeten zijn om goede afzuiginstallaties aan te brengen, om een club op bepaalde avonden rookvrij te kunnen houden. Bij concerten vind ik 't ronduit storend om de artiesten door een sluier van rook te moeten zien optreden. En inderdaad, ook de artiesten, zeker die hun stem moeten gebruiken, hebben er ook behoorlijk veel last van.
Maar dit geldt niet alleen voor Paradiso, neem een enorm stadion als 't Gelredome. Tijdens een concert moet 't dak dicht... dan is 't niet te harden binnen.. Compleet verrookt en gekookt kom je eruit.
Arnoud de Jong
Roken is traditioneel toch een vast onderdeel van het popconcert? Ze zetten er zelfs hele machines voor in! ;-)
Brotherhood
-8-  Brotherhood:
Helmond Sport speelt morgen uit!
rudipensionado
-9-  rudipensionado:
Ja, het roer moet om in Paradiso en ik stel een ander management voor. Deze mensen gaan niet met hun tijd mee.
JEAN PIERRE
-10-  JEAN PIERRE:
Het heeft een voordeel...je word gratis stoned!
rudipensionado
-11-  rudipensionado:
is die hond al gevonden of zoeken wij niet meer?
rudipensionado
-12-  rudipensionado:
er was ook nog een vlag zoek.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.