Home > > Welja, maak het maar stuk

Welja, maak het maar stuk

Pistol Saints van Ted NotenMerkwaardig bericht in meerdere kranten vanmiddag: de politie heeft het kunstwerk The Pistol Saints van Ted Noten verwijderd uit het Stedelijk Museum omdat een nepwapen onderdeel uitmaakte van het werk. Nepwapens vallen immers onder het verbod op wapenbezit in Nederland en het Stedelijk Museum beschikte niet over een wapenvergunning. Volgens het Parool is het zelfs niet bij verwijdering gebleven, maar is het gewraakte pistool ook nog vernietigd.
Superbitchbag Ted NotenFormeel is dat natuurlijk geheel volgens de regels. Maar toch. Had men niet kunnen volstaan met de verplichting om het kunstwerk zodanig af te schermen van het publiek dat niemand er bij kon (voor zover dat al niet het geval was)? En was het nou echt nodig ook nog meteen over te gaan op vernietiging van het wapen? Zou de politie dat andere kunstwerk van Ted Noten, Superbitchbag, waarvoor hij een pistool in doorzichtig acryl in de vorm van een handtas goot, op dezelfde manier zou hebben behandeld? Of het Gun Sculpture van Sandra Bromley, dat momenteel in het gebouw van de Verenigde Naties staat?

Ik hoop maar stilletjes dat burgemeester Cohen niet vooraf op de hoogte is gesteld en dat hij straks in navolging van collega Opstelten zijn excuses zal aanbieden. En dat dat dan ook wel meteen de laatste keer is dat zo�n verontschuldiging nodig is.

negen reacties op "Welja, maak het maar stuk"

odette
-1-  odette:
Ik begrijp niet goed waarom je voor een NEP-pistool een wapenvergunning nodig hebt.
de P.
-2-  de P.:
‘Happiness is a warm gun’ mag zeker ook niet meer worden gedraaid en uitgezonden…
Frank
-3-  Frank:
Het is wel erg makkelijk een bank te overvallen met een pistool dat niet van echt is te onderscheiden, Odette.
odette
-4-  odette:
Dat snap ik wel, maar ik vind het een behoorlijk kromme redenering dat je iets dat nep is moet behandelen als iets dat echt is. Voor chocoladesigaretten moet je zeker ook 16 jaar zijn omdat het pakje zo op een echt pakje lijkt? Maar goed. Het is natuurlijk be-lache-lijk dat een kunstwerk uit elkaar moet worden gerukt omdat je er de indruk mee zou kunnen wekken iets te doen wat niet door de beugel kan. Met een willekeurige baksteen kun je ook iemand de kop inslaan. Of zijn bouwplaatsen nu ook beschermd gebied?
de P.
-5-  de P.:
Is een auto dan geen moordwapen?
Job
-6-  Job:
@ Odette:
Chocolade cigaretten worden niet meer verkocht, vanwege de nieuwe tabakswet. Chocolade cigaretten zouden kleine kinderen kunnen aanzetten tot roken op latere leeftijd…
Martijn
-7-  Martijn:
@Job
Ga eens bij de HEMA kijken, daar liggen ze nog gewoon.
Mariët
-8-  Mariët:
Nee he... zijn chocoladesigaretten echt niet meer te koop?? *snuf* Daar gaat mijn enige pleziertje... Nee okee, dat is lichtelijk overdreven, maar ik kijk het hele jaar uit naar sinterklaastijd vanwege die chocoladesigaretten... Maar mede met dit voorbeeld blijkt maar weer eens hoe raar de politiek in elkaar zit vandaag de dag :(
michiel
-9-  michiel:
Mogen Barbiepoppen dan ook uit de handel genomen worden? Zet volgens mij jongens aan tot een raar denkbeeld over de zogenaamde ideale vrouw of geven meisjes aanleiding zich uit te hongeren. Tjeetje wat zijn we toch een zielig landje. Geen wonder dat er steeds meer gefrustreerde typjes rondlopen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.