Home > > de burger is niet voor vrijheid

de burger is niet voor vrijheid

De meerderheid van de burgers vindt het prima als fundamentele burgerrechten worden ingeperkt als dat de veiligheid vergroot.

Kijk, hier begin ik me dus meer en meer een minderheid te voelen. Ik vind dat de staat enkele simpele principes heeft waar ze zich altijd aan moet houden. Altijd. En niet moet toegeven aan de waan van de dag, en de doelloos heen en weer zwalkende 'wil van het volk'. Want het volk is namelijk dom, heeft geen echte mening en reageert alleen op emoties.

Bijvoorbeeld: het volk is na de dood van Theo en masse voor de vrijheid van meningsuiting. Tegelijkertijd wil het volk dat de staat elke moslim afstraft die van dit recht gebruik maakt door te vinden dat homo's zondig zijn. Tegelijkertijd eist het volk dat alle moslims en masse roepen dat ze zo moeten huilen om Theo's dood, en vindt het volk dat ze vooral niet nu moeten zeggen dat ze soms wel eens gediscrimineerd worden.

De vrijheid van meningsuiting is het recht van de ander om te zeggen wat ik niet horen wil. Het volk is niet voor dat recht, het volk is voor de plicht om anderen te laten zeggen wat zij horen wil.

Goddank zijn er verstandige mensen als minister Donner die niet wijken voor een dictatuur van de meerderheid.

In andere woorden: lief dom klotevolk. Zorg dat je eerst een mening hebt voor je iets uit.


22 reacties op "de burger is niet voor vrijheid"

Olga
-1-  Olga:
Mag ik even uiten dat ik die tikfouten (zelfs in de titel!!) erg storend vind? Alvast bedankt voor het verbeteren van onder andere burgerechten, meningsuting en brugers.
(PS: is democratie niet altijd overgeleverd aan de dictatuur van de meerderheid?)
daniel
-2-  daniel:
dom van mij, ik haal ze eruit. Inhoudelijker: dus olga, jij vindt het prima als het volk roept om een massale executie van alle marokkanen, dat we dat dan ook doen? wij in het westen leven niet in een democratie, maar in een zogeheten LIBERALE CONSTITUTIONELE democratie. dat betekent dat de grondrechten van tijd tot tijd belangrijker geacht kunnen worden dan de wil van het volk, juist om de rechten van minderheden (van stemming en politeiek affiliatie) ten opzichte van de wil van de meerderheid te garanderen.
Olga
-3-  Olga:
Zeu, wat een debattelijk vuur meneer Absint! Ik scheerde natuurlijk ietwat kort door de bocht met mijn opmerking over meerderheidsdictatuur..! Maar theoretisch kan de grondwet natuurlijk ook met een paar politieke kunstgrepen worden gewijzigd. Hoe dan ook: laten we proberen de stem van de minderheid op waarde te schatten.
novecento
-4-  novecento:
De burger is voor vrijheid die iets oplevert, iets meer dan gisteren. Waarna sex.
Margriet
-5-  Margriet:
Persoonlijke vrijheid eindigt waar die van een ander begint.

Ik word helemaal misselijk van angst en walging over de waanzin die aan het toeslaan is. “Echte” Nederlanders die de moord op van Gogh aangrijpen om hun (altijd al aanwezige) allochtonen haat bot te vieren op moskeeen en scholen. Politici die het aangrijpen om hun wetten tot inperken van vrijheden en privacy weer ’s van stal te halen en door te voeren. “Born Again” islamieten die olie op het vuur blijven gooien en roepen om wraak. BAH BAH BAH Kan iedereen alsjeblieft (weer) normaal gaan doen?
p.s. hoop dat ik geen aanstotende typfouten heb gemaakt.
Margriet
-6-  Margriet:
Zie je, doe ik het toch…
Aanstootgevende bedoel ik natuurlijk. Sorry!
Alper
-7-  Alper:
Het volk ís dom.

Ik denk dat er genoeg mensen zijn te vinden die hun burgerrechten willen opgeven voor € 10 of airmiles.
novecento
-8-  novecento:
wat makkelijk vergeten wordt en zeer handig weggerationaliseerd wordt de notie dat het de rechts-extremisten en hun fracties zijn ( in EU, tussen EU en Amerika en eht MO ) die elkaar de maat nemen en met modder en veel erger (raak) gooien. Ze zijn gevaarlijk , de cda, de vvd, de Wildertjes, de pvda kliek in bonus en religieuzen.
de P.
-9-  de P.:
Het volk wil ongestoord zijn gang kunnen gaan, ten koste van wie of wat dan ook. Net als de betreurde Theo…
Olga
-10-  Olga:
Laat de vvd, pvda en wildertjes maar lekker gaan. Gelukkig hebben wij iets te kiezen dan. Tegen.
PhiRo
-11-  PhiRo:
Het volk heeft zeker een mening! Alleen die is per moment van de dag en per omstandigheid anders. Het heet “opportunisme”.
Mooreman
-12-  Mooreman:
Het volk wordt eerder bewust misleid door media en politiek dan deze dom is. De massa is nu eenmaal sloom en traag. Van de andere kant is de massa juist geweldig vasthoudend in de kennis die ze heeft. Het is een slome olietanker het duurt wel lang dat hij op bestemming is maar komt er zeker. Helaas voelt iedereen idividueel zich een mier in de grote mierenhoop zelfs de mensen met macht.
daniel s
-13-  daniel s:
wat een gelul, dat 'de media en de poltiek' het volk misleiden - de media en de politiek lopen het volk juist stapje voor stapje achterna in hun eigen stupiditeit!
yanny scutt
-14-  yanny scutt:
De grootste denkers en wetenschappers zijn uit dat 'domme volk' gekomen. Waar hebben jullie het over? Groet; Yanny
Dre van Mokum
-15-  Dre van Mokum:
@ Daniel
Massa executie is overdreven, terug sturen naar eigen land is genoeg!
Moslims zijn tegen een “LIBERALE CONSTITUTIONELE democratie” die bij jou zo helig is, die gaan voor een Shariawetgeving, zij kunnen geen democratie, alleen Turkije kent een 'schijn'democratie.

Mensen als jou worden door marokkanen als dom gezien en het 'domme volk' wat jij omschrijft als “ze hebben ons door”.

Denk daar maar even over na.
daniel s.
-16-  daniel s.:
@dr D.
Blij om te zien dat je weer probeert een serieuze reactie te geven, dr. D.

Dat over die massale executie was natuurlijk een hypothetisch voorbeeld, om aan te geven dat er momenten zijn dat we pertinent niet naar 'het volk' moeten luisteren.

Bij dat idee van een constitutionele democratie hoort voor mij ook dat je mensen als individu beoordeelt en niet als 'volk'. Wanneer er één iemand die die inderdaad ideeën aanhangt die lijnrecht tegen de constitutionele democratie ingaan, dan heb ik inderdaad een probleem met die persoon. Maar het maakt mij dan niet uit of die persoon moslim is, of SP'er: beiden spreken ze de principes van een constitutionele democratie tegen. Niet dat alle moslims en SP'ers dat doen, dit is slechts bedoeld als voorbeeld om aan te tonen dat de achtergrond niet hoort uit te maken.

Maar is het land uitzetten dan het beste wat je kan doen? Volgens mij zet je daar nog meer kwaad bloed mee dan anders - waarmee je op lange termijn de constitutionele democratie alleen maar meer schade doet.
Dr.D
-17-  Dr.D:
@ Daniel

Je leeft echt in een waanwereld.
Check de adressen en servers desnoods
Je haalt dingen door elkaar en deponeert dat bij anderen.
Bijzonder onhandig...
daniel s
-18-  daniel s:
ach ja, je hebt ook gelijk. De serieuze en inhoudelijke reactie was inderdaad van Dre van Mokum, niet van jou. Hoe had ik dat ook kunnen denken?

Ik kijk met plezier uit naar al je volgende even vage, wollige, zeurderige en zielige reacties en biedt Dre van Mokum mijn alleroprechtste excuses aan - het was niet mijn bedoeling je te beledigen, dat heb ik toch gedaan door je even door elkaar te halen met dr. D, mijn oprechte excuses daarvoor.
Dr.D
-19-  Dr.D:
U is een zwammer met veel inhoudloze woorden.
De vergelijking met Ratelband en Uw persoon gaat steeds sterker op.
Of zoals U zelf gretig koketteert met 'debatprijzen':
“In plaats van te overtuigen met rationele argumenten
is het doel voornamelijk in te spelen op de emoties
van jury en toehoorders.”

Bron:Wikipedia

Dus waar hebben we het nog over...
yanny scutt
-20-  yanny scutt:
Dr.D, U haalt als bron de Wikipedia aan. U zegt dan 'waar hebben we het nog over..."

Is Wikipedia dan DE bijbel? Nou dan sta ik klaar om de uwe met 'tig' andere 'bijbels' te verslaan hoor! (Incluis de echte; Bijbel, Torah en Koran.)

Ik ben van mening dat U wel heel erg persoonlijk wordt met uw reacties op Dr. D! Hij leest volgens mij best leerzame boeken en hij heeft een 'beetje wel' een grote mond. Daar is niets mis mee! Als U niet van discussie/debat houdt; waar bemoeit u zich dan mee?! Dr. D moet blijven! (en zonodig tegengesproken worden) Groet; Yanny
daniel s
-21-  daniel s:
QED,dr D, QED.
Dr.D
-22-  Dr.D:
Quite Easy Done dus...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.