Home > > De kelen zijn schor

De kelen zijn schor

Nou, we hebben er wel zo'n beetje alles over gezegd wat erover te zeggen viel, is 't niet? Dat kan toch maar in Nederland. We hebben ons leedwezen en ons medeleven betuigd, onze afschuw uitgesproken, onze woede en verontwaardiging geuit.

We hebben gescholden, beledigd en gesust, verweten en verzoend, getierd en gejoeld, gediscussieerd en beschuldigd. We hebben geroepen om keiharde maatregelen, beeldspraken met bijlen aan wortels gebruikt, onze rechtsstaat aangetast gevoeld.

We hebben haat gespuwd en verzoenende zinnen gesproken. We hebben voor terrorisme gevreesd en op vrede gehoopt. De onderbuikgevoelens zijn stuk voor stuk aan bod gekomen, het latent racisme vond zijn weg naarbuiten, het gezonde volksgevoel werd diep doorleefd. We hebben ons afgezet tegen de ander, we hebben onze solidariteit betuigd. We hebben ons niet de mond laten snoeren, maar hem massaal opengetrokken.

Het vrije woord maakte overuren. Ik glimlach geruststellend naar het mooie Marokkaanse meisje bij de kassa.

vijf reacties op "De kelen zijn schor"

rudolfx
-1-  rudolfx:
Die zijn inderdaad soms mooi.
De Freek
-2-  De Freek:
dat zeg je mooi.. zo zou het voelen.. als er niet overal in Nederland moskees en islamitische scholen in de hens worden gezet. Het stelt me eigenlijk teleur dat dat niet weer een nieuwe golf van discussies doet losbarsten. Het is er ernstig genoeg voor. Moslimextremisten zijn, zo blijkt maar weer, niet de enige malloten die onze open samenleving geweld aan doen.
Aleida
-3-  Aleida:
De domheid maakt overuren en dat terwijl de zon schijnt.
de P.
-4-  de P.:
Sinds mijn emigratie naar Zeeland mis ik ze wel, die Marokkaanse caissières…
daniel
-5-  daniel:
well spoken

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.