Home > > Uitstel voor open grachten

Uitstel voor open grachten

‘Oude grachten Jordaan blijven dicht’ kopt het Parool vandaag. Maar die conclusie lijkt wat voorbarig. Als ik het goed begrijp stond de stadsdeelraad op het punt het bestuur terug te fluiten, toen Frankfurther besloot dan maar zelf bakzeil te halen en de inspraakavond die was gepland voor eind oktober af te gelasten. Maar afstel?
In plaats van de inspraakprocedure wordt nu een serie werkconferenties georganiseerd, die uiteindelijk moeten leiden tot een totaalplan voor de openbare ruimte in de hele Jordaan. En tijdens die conferenties worden, zo valt te lezen op de website van stadsdeel Centrum, "de diverse betrokken belangen en beleidsvoornemens, waaronder het opengraven van een gracht en het realiseren van ondergrondse parkeergarages, in hun samenhang [�] beschouwd." Uiteindelijk zal in het voorjaar een nieuwe inspraakavond komen, waarin het hele plan aan de orde komt.

Toch weer grachten dus. Zitten er misschien andere, welwillender mensen aan tafel bij die conferenties, of heeft het bestuur een andere reden om aan te nemen dat de plannen over een tijdje beter zullen vallen?
ouder:
PvdA Logt
nieuwer:
Diemen rukt op

twaalf reacties op "Uitstel voor open grachten"

Margriet
-1-  Margriet:
Ik ben erg voor meer grachten. De Marnixtraat zou bijvoorbeeld een prachtige gracht kunnen worden, met bomen en een fijn fietspad. Een drijvende markt zou ook heel leuk zijn. En die winkeliers moeten nou niet doen alsof iedereen alleen met de auto boodschappen komt doen. Er zou in ieder geval gewoon zonder agressief gedoe over gepraat kunnen worden.
Thomas
-2-  Thomas:
Ja een drijvende markt, leuk. Vergeet ook die drijvende tram in de Marnixstraat niet Margriet.
Margriet
-3-  Margriet:
Tram kan wel over de Nassaukade of wat vind je van zo’n waterbussysteem als in Venetie? Amsterdam het echte Venetie van het noorden? :-)
Noorderlicht
-4-  Noorderlicht:
Pomp dan ook de Leidsestraat maar vol met water: wat heb je aan een straat waar je niet doorheen mag fietsen? Als toeristen toch heilig zijn, vervangen we de tram gewoon door waterfietsen.
Amsterdam leeft
-5-  Amsterdam leeft:
Wat een onzin. Die grachten moeten open !
Winkeliers moeten niet zo zeuren. Ego trippers
Simon van der Linden
-6-  Simon van der Linden:
Amsterdam is een unieke stad, doch op veel plaatsen is de oude binnenstad beschadigd. Miljoenen toeristen trekken toeristen jaarlijks naar onze stad, vooral om de grachtengordel te bewonderen. Zou het geld wat hiermee verdient wordt niet voor een deel gebruikt kunnen worden om het historische aanzicht van de stad te versterken? Het openen van vele (voormalige) grachten zou Amsterdam esthetisch veel vooruithelpen.
Open de grachten eens open, geen gezeur meer!
wim
-7-  wim:
Ik vind grachten heel mooi terwijl somige mense de gragte willen sluiten en daar ben ik tegen. Ik hoop dat jullie daar ook tegen zijn =)
wim
-9-  wim:
ahhh ik ben moeeeeiiiiiiii
Ben Notmeijer Oregon-USA
-10-  Ben Notmeijer Oregon-USA:
Ik weet niet meer wat ik er van moet denken eerst gooiden we de grachten dicht om meer ruimte te krijgen dacht ik,waren het Rokin en de Gelderse kade niet de eerste slachtofers jaren geleden,ik weet het niet precies meer het is al zo lang geleden,nu is het weer uitgraven geblazen,lijkt dat niet een beetje op werkverschafing ?? en wat Leidse straat getreft,de tram heeft daar amper de ruimte met als aanhang de toeristen natuurlijk. om eerlijk mijn mening te uiten en ik weet het wel, ik tel niet meer mee ha ha, maar ik zou zo zeggen
niet meer uitgraven wat al dichtgegooid is
want 65 jaar later willen ze het toch weer open hebben,een verspil van lots of money wat in andere projecten kan worden gebruikt denk maar eens aan die rot,ik bedoel die roltrappen die meer stil staan dan draaien. In ieder geval dat is wat ik er van denk,ik weet zeker dat hier wel meer reactie op komt want dit zijn beslissingen die niet iedere dag genomen moeten worden,maar de roltrappen zeer zeker.Groetjes en geluk.
RudiPensionado
-11-  RudiPensionado:
De Vijzelgracht ook maar weer geheel openen?
Ben Notmeijer Oregon-USA
-12-  Ben Notmeijer Oregon-USA:
Rudi, volgens mij maar rustig laten zo als het momenteel is er is immers geen ruinte om deze toestand te verbeteren,denk ook wel dat de stad nog genoeg grachten heeft om toeristen aan te trekken denk je ook niet? Ik veronderstel dat als er meer grachten bij komen het helemaal auto vrij in de grachten gordel zal moeten zijn,zeker in de toeristen tijd,en de winkeliers moeten toch hun aanvoer krijgen en hoe gaat dat gebeuren
misschien alleen vrachtwagens zo tussen 2 en 6 uur in de vroege ochten uren. Ik ben benieuwd hoe dat zal worden opgelost.
het beste en groeten

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.