Home > > PvdA Logt

PvdA Logt

Webloggen dateert al uit het vorige millennium, maar steeds meer mensen, instellingen en bedrijven grijpen het aan om dichter bij de lezer of de klant te komen. Waar in Amerika mensen al in dienst worden genomen om elke dag een stukje over hun bedrijf te schrijven, valt het webloggen in Nederland nog een beetje onder het amateurcircuit.

Voor politiek Nederland is een weblog natuurlijk een ideaal middel om de mens achter de politicus te laten zien.
Al dat gepraat over de kloof tussen politicus en burger… waarom niet een weblog beginnen om de gedachten van de politicus en zijn plannen vrij toegankelijk te maken?
Politici zoals Gerrit Zalm en Klaas de Vries begonnen in de verkiezingscampagne van 2003 al een weblog. Vrijwel dagelijks was daar te lezen wat de heren bezighield. De één (KdV) schreef duidelijk beter dan de ander (GZ) maar toch was het een bewonderingswaardige stap. Beiden zijn nog steeds actief.

Maar wat gebeurt er nu?
De Amsterdamse PvdA heeft sinds kort ook een weblog!
Lodewijk Asscher bijt het spits af. Stukjes met pittige kritiek op collega’s wisselen zich af met interessante boeken en treffende vergelijkingen van oude en hedendaagse politiek. Ook schuwt Asscher de zelfkritiek niet. Nu mag het geheel nog wat losser geschreven en we hebben een prachtig log erbij.

Naar verluidt zal Asscher het stokje na de jaarwisseling overdragen aan een ander PvdA fractielid. Ik ben benieuwd wat we in de tussentijd kunnen verwachten.

drie reacties op "PvdA Logt"

Marleen Zachte
-1-  Marleen Zachte:
Alleen moeten er nog wat meer links in de stukjes, altijd prettig als je zelf de bronnen even kunt lezen. Zo heeft het Parool een dossier Hells Angels on line staan: http://www.parool.nl/dossiers/hellsangel..
Lodewijk Asscher
-2-  Lodewijk Asscher:
Er waren er al meer:
http://ammaasante.web-log.nl/
en
http://www.manonvandergarde.nl/

en niet te vergeten, van vvd-raadslid John Goring
http://www.johngoring.nl/weblog.htm
Merel
-3-  Merel:
Ja, en ook Werner Toonk natuurlijk: http://www.wernertoonk.nl

Maar van de PvdA wist ik het niet. Dat is een kwalijke zaak!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.