Home > > Diemen rukt op

Diemen rukt op

EchtensteinEchtenstein stond langs de Daalwijkdreef opgewekt en trots een Bijlmerflat te wezen. Wie Zuidoost binnenfietste (want echt: het is niet ver) begroette zij met gedateerde maar vrolijke kleuren: bruinrood, beige, geel, zachtblauw. In het donker twinkelden de lichtjes achter de ramen. Op een balkon wapperde vergeten wasgoed in de avondbries. Welkom thuis, zei Echtenstein dan. Hier eindigt het woonerf dat Diemen heet.

Maar ineens, sinds een week of twee, zijn de kleuren dof, de lichten uit. De laatste bewoners zijn vertrokken, het wasgoed is weg. Echtenstein straalt niet meer. Donkere ramen zijn holle ogen geworden. Ze wacht achter een hoog ijzeren hek op het onvermijdelijke. De weelderige bomen waarachter zij soms verstoppertje speelde, zijn al gerooid, en over een paar weken zullen zware machines haar laagje voor laagje ontmantelen.

Het frisse Vinexwijkje dat straks op haar plaats zal verrijzen wordt vast netjes aangeharkt, met iedereen een eigen tuintje en een Toyota voor de deur. Het is vast beter zo. Maar Diemen komt wel akelig dichtbij.


drie reacties op "Diemen rukt op"

Woestijnvis
-1-  Woestijnvis:
de eerste bewoners zijn er deze week in getrokken. gelukkig nog geen spoor van aangeharktheid.
yanny scutt
-2-  yanny scutt:
Nu de rest van Almere nog.. Dan kan het visje gaan slapen...Totdat het wat 'bleekjes' wordt, dan zal het flink gaan spartelen! (; Yanny
Nadia
-3-  Nadia:
ZOnde zonde, ;( dat stukje Bijlmer had zo'n speciale energie, een sfeer die nergens meer te vinden is in Nederland.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.