Home > > NTIMBY

NTIMBY

In mijn buurtje ontstond afgelopen week opschudding over het gerucht dat de Tokkies misschien wel dat ene lege pand dat r nog over is zouden betrekken. Snel werd een spandoek gemaakt en aan de gevel van het huis gehangen: Hier geen Tokkies! Direct werd hier het NTIMBY probleem zichtbaar; No Tokkies In My BackYard. Gelukkig; de familie vertrekt binnenkort naar een industrieterrein in Zeewolde, dat door de plaatselijke bevolking al is omgedoopt tot Tokkie-town.

tIs wat… de Tokkies, toonbeeld van asociaal Nederland, weggestopt op een industriegebied. Je kunt t best onmenselijk noemen, best zielig dat mensen die zich onbeschaafd gedragen geisoleerd worden gevestigd, zodat ze zelf een beetje hun gang kunnen gaan.

De probleemwijk in Geuzenveld waar de Tokkies tot voorkort woonden, en die molotovcocktail bij de buren naar binnen gooiden, is al langere tijd eentje van probleemgezinnen. Sterker nog; probleemgezinnen zijn daar in de jaren 60-70 met zn allen bij elkaar gezet, met een schare maatschappelijk werkers ertussen die de asogezinnen keurige manieren moesten aanleren. Zodat als de gezinnen zich normaal zouden gedragen zij weer in de maatschappij terug konden keren.

Deze maatschappelijk werkers zijn natuurlijk eind jaren 70 en in de jaren 80 wegbezuinigd. De gezinnen bleven hulpeloos achter. En daar zijn de Tokkies dus nazaten van. Aso besmet aso; zij leren elkander geen goede maar slechte manieren, en zo heeft t kunnen ontaarden. Aangezien tv alles wat anders is interessant vindt, komt ook zo’n kolonie asocialen eens in t vizier. Nu verdienen de Tokkies met hun gedrag de kost… een prettige bijkomstigheid voor een gezin waar niemand naast wil wonen.


Een reactie op "NTIMBY"

novecento
-1-  novecento:
Mij wordt geleerd dat de trickle down economy de beste garanties biedt. Dat een rijke elite het volk voorleeft,zij wijzen de weg, etc..
Wat jij beschrijft past aardig in dat plaatje, ik noem het gemakshalve spiegeling.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.