Home > > Stilte aan de overkant

Stilte aan de overkant

Vrijdagavond en het is stil aan de overkant van de straat. Stil qua uitzicht, want het is niet het uitblijven van lawaai, maar het gebrek aan beweging dat opvalt.

Er wordt niet gedanst.

In 2002 werd na een zeer langdurige verbouwing in de voormalige streekschool (en daarvoor weer voormalige lagere school) in de Spuistraat een nieuwe locatie van Kunstweb geopend. De afdeling Dans en Theater kwam er terecht, wat mij dagelijks confronteerde met hoe andere mensen er dagelijks in slagen hun lichaam met plezier in beweging te brengen.
En toen kwam opeens na de zomersluiting niet de normale opleving, maar hingen er plakkaten voor de ramen. Stonden er dagelijks potentiële cursisten voor de deur te lezen waarom ze maar beter weer naar huis konden gaan. Kunstweb trekt het namelijk niet en schijnt al jaren te kampen met forse tekorten. Het is nog onduidelijk hoe het in de toekomst gaat, maar rooskleurig is die niet, als we wethouder Belliot mogen geloven.

Inmiddels worden er overigens wel weer cursussen gegeven, maar het is niet meer wat het geweest is, daar aan de overkant. En hoezeer ik ook toejuich dat een locatie in de binnenstad voor dergelijke doeleinden wordt gebruikt, vraag ik me toch de laatste weken af: wie heeft toch die enorme verbouwing van deze plek bekostigd? De blijkbaar toen al verlieslijdende stichting Kunstweb zelf, of de gemeente die er nu geen brood meer in ziet?

twee reacties op "Stilte aan de overkant"

Merel
-1-  Merel:
Als ik het goed heb, heeft de gemeente geïnvesteerd in Kunstweb dat toen al te kampen had met organisatorische problemen.

Er wordt door de gemeente erg veel in gebouwen geïnvesteerd zonder na te denken over de inhoudelijke bezetting als het gebouw af is. Er wordt veel geld in de verbouwing gestopt maar de vraag komt pas later of er ook voldoende invulling voor is.

Het lijkt mij spannend om te zien wat er gebeurt als al die miljoenen in initiatieven gestopt worden die inhoudelijk heel sterk zijn.
maaik
-2-  maaik:
wat een zone foto zeg !

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.