Home > > Oud Papier

Oud Papier

Ik voel me altijd een ontzettend goede burger als ik mijn oudpapier wegbreng.
Voel ik me slecht? Even langs de papierbak!
Nu ik weer een krantenabonnement heb, kan ik de gang naar de oudpapierbak extra vaak maken. Mijn brave burgerschap groeit met de dag!

Elke keer dat ik de stapel papier in de diepte van de bak zie verdwijnen, heb ik het idee dat Job Cohen mij persoonlijk bedankt. Ik voel zijn hand op mijn schouder als ik de vele bankenveloppen, stadsdeelkrantjes, theateragenda’s en gidsen door de gleuf zie vallen. Vooral de kattengritdoos, netjes opgevouwen, duikt prettig naar beneden.

Maar wat zie ik nu?
Op de bakken staat sinds kort dat KARTON er ALLEEN VERSCHEURD in mag.
Het staat er dreigend. Mijn goede burgergevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ik doe blijkbaar iets verkeerd. Mijn kattengritdozen zijn onmogelijk te verscheuren. Hoe ik ook probeer, de doos blijft intact.

Nu heb ik elke keer een slecht gevoel bij de oudpapierbak. Alsof ik iets fout doe.
Maar ik snap het ook niet.
Zijn er voor het scheuren van het karton nou niet juist die machines uitgevonden?

zeven reacties op "Oud Papier"

Philip
-1-  Philip:
Die kartonnen dozen, die blijven steken in de ‘hals’ van de ondergrondse papier container, met als gevolg dat ook al is de container praktisch leeg er niets meer bij kan.
(Ik heb vroeger staan vlóeken bij die dingen, als ik na een nacht Volkskrantverkopen de niet verkochte exemplaren ontkopt en al zo’n verstopte container in probeerde te stouwen. En ze ernaast leggen kon niet, slecht voor de business)
Ingrid
-2-  Ingrid:
In onmogelijk te verscheuren karton zit misschien wel kunststof… niet zo goed voor de papierbak dus. En met een stanleymes kom je een heel end als het toch echt karton is.
karlijn
-3-  karlijn:
Waar staan de oud papier bakken in de jordaan? Ben hier net komen wonen en wil graag afval scheiden, dus vandaar...Wie helpt mij?
M.Leemans
-4-  M.Leemans:
Allemaal leuk \ aardig maar waar ik nu woon in
Bos en Lommer zijn helemaal geen oudpapiercontainers in de buurt.Blijkbaar worden de bewoners van West al bij voorbaat uitgesloten als 't hebben van wensen als burgerfatsoenbetrachting!Alleen maar ondergrondse met 't opschrift :“Restafval”.

1 Keer per week kan ik grofvuil aan de straat zetten dat niet in de ondergrondse containers past en daar moet ik 't blijkbaar mee doen?!

Mvg M.Leemans
M.Leemans
-5-  M.Leemans:
Is er niet een IT-er in handen vd overheid (ambtenaar)die 'n postcodewijzer kan maken waar je 't dichtbijzijnste glas of papierdepot kunt vinden vanuit burgers'huis gezien?
Dat zou weer n's wat anders zijn dan 'n naamsverandering, verhuizing of andere logo'tjevoor 'n al bestaande dienst. Minstens zo nuttig kwa meerwaarde ook nog m.i. maar dat bleek misschien al uit mijn woorden?!

Mvg M.Leemans
Chris
-6-  Chris:
Karlijn...in de jordaan bel je gewoon ff bij je buurvrouw aan, gezellig met een bakkie leut,en dan kom je vanzelf alles te weten over de gewoontes in je buurt!! Gezellie toch!!!
Cors van den Berg
-7-  Cors van den Berg:
Elke zaterdag bracht ik braaf het oud papier en lege flessen naar de daar voor bestemde container. Dat heb ik jarenlang zo gedaan omdat ik dacht zo mijn bijdrage te leveren aan een beter milieu. Maar de tijden zijn veranderd; tegenwoordig kun je alleen je oud papier en flessen dumpen in een grote ban, samen met al je andere afval. Waarom moesten we het afval jarenlang scheiden en kan het nu allemaal bij elkaar? Vind je het gek dat men zo de overheid steeds minder gaat vertrouwen? Of is er een goede reden voor deze ommezwaai? Is er iemand die me dat uit kan leggen?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.