Home > > De autovrije revolutie

De autovrije revolutie

In de Tweede Tuindwarsstraat staan plantenbakken. Heel veel plantenbakken. Zoveel plantenbakken dat auto’s zich door t toch al smalle straatje nauwelijks kunnen voortbewegen. Zoveel plantenbakken zelfs dat daarbij fietsers en voetgangers veel te weinig plek hebben om fatsoenlijk door de straat te kunnen. En alle verkeer bij elkaar… dat kan helemaal niet!

Dat vonden ook de reinigingspolitie; zo kan t niet langer. Waarempel, het grootste gedeelte van die bakken staat er zonder vergunning. Die gaan we dus verwijderen. “Hup plantenbakken dr uit! Weg met dat illegaal geplaatste straatmeubilair. Dan hadden ze zich maar aan de wet moeten houden.” Een uiterst logische gedachte en zeker als we een beetje met de tijdsgeest meegaan.

Dat kordate optreden leidde tot grote onrust onder de plaatselijke bevolking en middenstand. Dus dachten D66-er Alkema en PvdA-er Van Dooijeweert een ander plannetje uit: Niet de plantenbakken moeten weg, maar het blik. Zijn willen geen autotjes meer door de Tweede Tuindwarsstraat. Waarom? Omdat t niet nodig is (inderdaad, zelfs voor sluiproute is de tweedetuindwarsstraat volstrekt ongeschikt). Omdat r toch geen parkeerplaatsen te situeren zijn (kenmerk van t straatje: klein en smal). En omdat geen autos de veiligheid voor fietser en voetganger vergroot (minder racende personenwagens = minder ongelukken). En natuurlijk omdat de bevolking dan niet boos wordt…

Maar gedoogde plantenbakken kunnen natuurlijk nooit gedoogde plantenbakken blijven. In de strijd tegen het gedogen moet ook de plaatselijke politiek zijn steentje bijdragen en een liberalisering van de plaatsing van plantenbakken gaan overwegen. D66 en PvdA willen dat t wel overlegd wordt met de buurt. Amahoela! Iedereen plaatst zijn bak waar ie maar wil, is mijn devies. Want ik ben t zat al die toeterende autos en ronkende motoren voor mijn deur. Als t even kan barricadeer ik direct mn hele straat met bakken vol chrisanten.

In de Tweede Tuindwarsstraat begint de autovrije revolutie!


Een reactie op "De autovrije revolutie"

hanzo
-1-  hanzo:
En alleen nog maar fietstaxi’s in de binnenstad!
Een flinke wietplantage in het Vondelpark.
Roel van Duyn burgemeester & die krullebol van Heleen zijn hofnar.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.