Home > > Bekrompen gedoe

Bekrompen gedoe

Uit onderzoek zou onlangs zijn gebleken dat het aantal mensen dat tegen de stadsdeelraden is sterk is afgenomen. Gelukkig maar, dan zijn ze er blijkbaar in geslaagd een aantal bewoners ervan te overtuigen dat op kleine schaal zaken bereikt kunnen worden, die gemeentebreed moeilijker haalbaar zijn. Maar soms vraag je je toch af of de dames en heren stadsdeelbestuurders niet een beetje doordraaien in hun poging juist ook de kleine zaken tot in de details te regelen.

Neem nou het vlaggenbeleid van Stadsdeel Centrum. Het lijkt verdorie wel of ze daar niets anders te doen hebben, dan zich zorgen maken over het gewapper in de stad. Eigenlijk zou er in plaats van een burgerinitiatief een stadsdeelraadinitiatief moeten komen, waarbij rare maatregelen als het weren van vlaggen uit de stad eerst in een referendum moeten worden getoetst. Niet omdat ik zo dol op referendums ben, maar om de bestuurders een extra drempel te geven die hopelijk tot bezinning leidt, voor ze iets onschuldigs als het vlaggen voor een jeugdfeestje rond de Stopera tot speerpunt van hun beleid maken.

Reageer op "Bekrompen gedoe"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.