Home > > Daklozenkrantverkoper (2)

Daklozenkrantverkoper (2)

Nog even over mijn daklozenkrantverkoper.
Hij stond er net weer, voor de Albert Heijn, in pak, haar chique gekamd, net overhemd.

Er kwam een man naar me toe gelopen. Aan de manier waarop hij liep, eerder dan aan hoe hij eruit zag, zag ik dat hij geld van me wilde.
En inderdaad. “Heeft u misschien wat kleingeld voor een dakloze?”, vroeg hij.
Ik zei nee.

Daarna kruiste mijn blik die van mijn daklozenkrantverkoper. Hij schudde zijn hoofd terwijl hij afkeurend naar de zwerver keek.
Hiërarchie.

Een reactie op "Daklozenkrantverkoper (2)"

Owen van Dijk
-1-  Owen van Dijk:
Jouw daklozenkrantverkoper is stiekem ook mijn daklozenkrantverkoper. Nog niet zo lang gelee, moge het 3 weken zijn dan is het lang, hebbe ik mijn spulletjes gepakt en in een knus huisje in de pijp gezet. Iedere dag, doe ook ik, als trouwe ‘consumer’ mijn boodschapjes bij meneer Heijn. Vanaf het eerste moment dat ik jouw daklozenkrantverkoper zag, was het ook een beetje mijn daklozenkrantverkoper, en heb ik trouw iedere keer zijn daklozenkrantje aangeschaft. Soms, zowaar, stop ik stiekem wat wisselgeld zomaar toe, zeker als hij zijn hondje bij heeft. Ik heb een zwak voor deze daklozenkrantverkoper. Ik denk ook dat daklozenkrantverkoper een hoge woordwaarde heeft. Ja dat is…

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.