Home > > Uitzicht op de Amstel

Uitzicht op de Amstel

Al jaren fiets ik een paar dagen in de week over de Nieuwe Amstelbrug. Al jaren kijk ik naar rechts. Naar het uitzicht op de Rembrandtoren, de woonboten, het torentje van het Gemeentearchief, de leden van de roeivereniging en alle andere bootjes die onder de brug door komen.

Al anderhalf jaar maak ik dan een foto van mijn uitzicht. Ik heb er inmiddels een heleboel en iedere foto is anders. Het uitzicht op de Amstel verveelt nooit.

Zo is op dit moment weer een ingrijpende verandering in de maak. De hijskranen staan er al een tijd, en gedurende die tijd vraag ik me steeds af waarvoor ze dienen. Wat zou er nu weer worden toegevoegd aan mijn uitzicht op de Amstel. Ik ging dus maar eens bellen.

Stadsdeel Zuid was mijn begin, voor het juiste telefoonnummer. Stadsdeel Zuider-Amstel was stadsdeel nummer twee en verwees me naar stadsdeel nummer drie, Oost-Watergraafsmeer. Daar moest ik zijn. Samen met de mevrouw aan de andere kant van de lijn ploegde ik door websites en projectinformatie. Ten einde raad verbond ze me door met een meneer die me vervolgens hielp aan het telefoonnummer van ene Bart van Vlaanderen. Ik ben vergeten waar Bart van Vlaanderen zijn PR-functie vervuld maar hij doet het goed en heeft me voorzien van Het Antwoord op mijn vraag.

Aan mijn uitzicht worden maar liefst twee torens toegevoegd. Deze twee torens, ontworpen door architektenstudio Herman Hertzberger, hebben glazen en zilveren gevels en worden met elkaar verbonden door middel van loopbruggen. In de twee torens zetelt straks het hoofdkantoor van de Dienst Waterleiding en Riolering (DWR) en het Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht (AGV).

Met een beetje mazzel kijken zij straks vanachter hun bureau uit op de Amstel. Ik ben verder helemaal niet jaloers.


twee reacties op "Uitzicht op de Amstel"

R.Lundahl
-1-  R.Lundahl:
als u geen commentaar wilt moet u geen commentaar box plaatsen
R.Lundahl
A.Belushi
-2-  A.Belushi:
waar staat dat hij geen commentaar wil?? ik zie juist bij de ‘kleine lettertjes’ staan: Commentaar is zeer welkom

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.