Home > > Buurtpessimisme

Buurtpessimisme

Veel mensen vinden mij een zeikerd. Ik praat met iemand over mijn buurt en dan zeggen ze: “Wat ben je toch een zeikerd.” Ik zeg dan dat ik dat best weet, om vervolgens uit te leggen dat ik heus wel eens positief wil zijn maar dat de oorzaken van mijn buurtpessimisme zich altijd onvrijwillig bij mij opdringen. Een voorbeeld.

Ergens in de middag, ik ben op weg naar de voordeur van mijn huis. Ik fiets over de stoep, ik ben ook niet vrij van zonden, en bij een boom vlak voor mijn portiekje is een jongen uit de buurt bezig met iets. “Waarschijnlijk met uitdruppelen,” denk ik bij mijzelf. Als ik langs fiets zie ik inderdaad een dikke stroom urine van de boom wegvloeien. Nu moet ik zeggen dat dit geen ongewoon gedrag is bij ons in de straat. Mijn bovenbuurman en ik hebben al menig gesprek gevuld met de klachten over de stank van pis die regelmatig in de straat hangt. Ik zet mijn fiets vast en zie dat het urinejong nog steeds rondhangt. Wat daarna volgt sla ik gade met volstrekte verbazing.

De jongen heeft kennelijk aangebeld bij mijn portiekje, want als ik aan kom lopen wordt mijn voordeur van binnen opengedaan. Er wordt door de jongen iets naar boven geschreeuwd waarop ik de zoon van mijn bovenbuurman hoor lachen en vervolgens loopt de asociaal de trap op.

Mijn mond valt open.

De jongen gaat op bezoek bij mijn bovenbuurjongen, maar niet voordat hij de boom, die minder dan twee meter van ons huis staat, ondergezeken heeft. Dit soort mensen sporen niet. En van dit soort mensen lijken er een buitensporig aantal bij mij in de buurt te wonen. Ik zie namelijk bij mijn schoonouders in Oud-Zuid nooit iemand eerst tegen een boom aan pissen voordat hij bij zijn vrienden aanbelt.


Een reactie op "Buurtpessimisme"

Margriet
-1-  Margriet:
22 jaar in de Bijlmer gewoond waar het vaak voorkwam dat mensen in de binnenstraat (of de lift) pisten, ik had toen graag gewild dat ze daar een van de toen nog veel voorkomende bomen voor hadden genomen, maar ok. Wel ’s wat van gezegd en als antwoord gekregen dat het als erg onbeleefd werd gezien om als je op bezoek gaat daar gebruik van de wc te maken, dat schijn je niet te kunnen doen. Heel bizar, je leuter in het openbaar te voorschijn halen en openbaar bezit onderpissen is dus blijkbaar minder onbeleefd dan bij vrienden naar de wc te gaan. Snap het ook niet.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.