Home > > T8ig op De Ring

T8ig op De Ring

Die van der Horst, wat hou ik toch van hem.
Hij heeft zulke goeie ideetjes. Hij en de gemeenteraad willen de maximumsnelheid op De Ring verlagen naar t8ig.
Bij Rotterdam, op de A13, mochten de automoblisten een tijdje niet harder dan t8ig. Groenlinks heeft daar toen metingen laten verrichten en wat bleek? De luchtverontreiniging en het lawaai werden aanzienlijk minder.

Appeltje Eitje. Ik wist het allang.
Ga maar eens naar het circuit, op Zandvoort bijvoorbeeld. Daar geldt niks geen maximum snelheid, daar gaan ze echt wel harder dan 120, en een tering herrie dat het daar is. Niet te kort.
En wat de vervuiling betreft, ook zoiets. Een verbrandingsmotor die niets doet vervuilt niet. Maar hoe harder je eraan trekt, hoe meer benzine het ding slurpt. Ja? En waar blijft die benzine? Die wordt omgezet in snelheid, warmte en in rookgassen die er aan de achterkant uitgebraakt worden. Hoe harder, hoe meer benzine, hoe meer braaksel. Pffff.
In Amsterdam worden de hoogste concentraties vuil en lawaai gemeten langs De Ring [Geheimpje: ze hebben nog nooit bij mij binnen gemeten… hihi!]. De stadsdelen Noord en Zeeburg hadden al eens aan de bel getrokken en aangedrongen op maatregelen om het vuil en de herrie terug te dringen.
Nu gaat Mark praten met Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat. Want niet de gemeente, maar Karla's ministerie is klaarblijkelijk de baas over De Ring. Laten we hopen dat Peijs slimmer is dan staatssecretaris van Geel van Milieu die laatstelijk trots aankondigde dat het statiegeldsysteem op de pet-flessen opgeheven gaat worden. In het belang van het milieu. De Sukkel.

Maaruh... Succes Mark!

Voor mij mag het die t8ig. Scheelt vast ook nog brom.

drie reacties op "T8ig op De Ring"

Adam Smid
-1-  Adam Smid:
Helaas is de Ring nodig om de stad bereikbaar te houden, en wordt er buiten de spits wel wat harder gereden (het kan, en als je wat harder rijdt ben je eerder daar waar je uiteindelijk wilt wezen). Tijdens de spits wordt er veel zachter dan 80 gereden, en is er veel meer geluid en luchtvervuiling. (stationair draaien, en optrekken en afremmen is veel slechter qua uitstoot). Als je ooit dat stuk naar Rotterdam hebt gedaan, weet je daar waar ze de snelheid hebben ingeperkt het nog veel vaker vaststaat. 100 gaat, 120 is beter.

Anderzijds, als je problemen hebt met al dat lawaai, de vliegtuigen, de toeristen, de rokerige rondvaartboten, de rondhangende groepjes jongeren op straat, de metro en het gerinkel van de tram, dan is er ook een andere oplossing: Ga hier http://www.menterwolde.nl naar toe, is veel meer milieu en veel minder ellende.
Dr.D
-2-  Dr.D:
Waar was eigenlijk al het verkeer toen de ring west werd afgesloten???
Waren er elders files?
Niet dus…
Grobbo
-3-  Grobbo:
Nee, toen mocht er slechts 80 rijden, en tegen alle verwachtingen in kwamen er amper extra files.. rara…

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.