Home > > Opzoomeren in Amsterdam Centrum?

Opzoomeren in Amsterdam Centrum?

In het Amsterdams Stadsblad staat op de pagina met gemeentelijke informatie al een tijdje bijstaande advertentie voor S.C.A.S. A.S. staat voor Amsterdam Schoon, zo is op te maken uit het webadres dat er bij staat, maar S.C., waar staat dat voor? Is de Reinigingsdienst omgedoopt in Service Center Amsterdam Schoon en kwam toen iemand op het idee dat via een serverende tennisspeelster wereldkundig te maken?

De nieuwjaarsboodschap van Stadsdeel Centrum schept enige duidelijkheid. Daar staat een oproep om lid te worden van de Sport Club Amsterdam Schoon: "De straten en de pleinen in de binnenstad liggen vol met de overblijfselen van de feestdagen: vuurwerkresten, glas, kerstbomen. Mooier kan het bijna niet. U kunt u uw lidmaatschap meteen in de praktijk brengen." Ah, een sportclub voor schoonmakers, zou dit dan de Amsterdamse variant zijn van de Rotterdamse opzoomeracties (ja met dubbel o)?
Ik klik door naar de bijbehorende website. Daar staat dat de Sport Club Amsterdam Schoon een initiatief is van Amsterdam Centrum. Omdat troep opruimen goed is voor gezondheid, straat en stad en niet alleen de verantwoordelijkheid is van de Reinigingsdienst kan iedereen er gratis lid van worden. Els Iping, lid van het dagelijks bestuur van Stadsdeel Centrum en erelid van het S.C.A.S., verheugt zich zelfs over de grote belangstelling van leden, sponsors en media.

Ik geloof er niets van. De enige sponsors die op de site genoemd worden zijn Stadsdeel Centrum zelf en de Reinigingsdienst. En die leden? Er is geen aanmeldingsformulier en er staat ook niets over wat het lidmaatschap van de club inhoudt. Worden er gezamenlijke schoonveegacties georganiseerd, wedstrijden blikjes werpen en grof vuil tillen? Niets daarover. Ik vermoed dat Iping het enige lid is van deze club die in een ludieke bui is bedacht maar niet goed uitgewerkt. Wie het tegendeel bewijst door mij als eerste een foto van de club in actie te tonen, ontvangt van mij een gratis Amsterdam-Schoon-pakket.

Reageer op "Opzoomeren in Amsterdam Centrum?"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.