Home > > Stedelijk dicht en dan?

Stedelijk dicht en dan?

Volgende week woensdag sluit het Stedelijk Museum om vier uur 's middags zijn deuren. Niet om medewerkers in staat te stellen lekker vroeg naar huis te gaan en oudejaarsavond te vieren, maar in verband met de verbouwing. Of beter gezegd een verbouwing. Want dat er verbouwd gaat worden mag dan duidelijk zijn, hoe en wanneer precies is nog steeds onzeker.

In september zegde de gemeenteraad tien miljoen euro toe voor de verbouwingsplannen, op voorwaarde dat er nog twintig miljoen euro van andere geldschieters zou komen. Is dat geld er eind december nog niet, dan wordt die tien miljoen weer ingetrokken. Inmiddels zegde Joop van den Ende een paar miljoen toe en kwam zelfs het Rijk met vijf miljoen euro over de brug, maar dat betekent dat er nog steeds een gat van tien miljoen euro is.

Nog vijf dagen. Dan zien we hopelijk een triomfantelijke Hannah Belliot die ons vertelt dat ze nog een handje sponsors heeft weten over te halen om de toekomst van het Stedelijk te redden. Vijf dagen om nog één keer het Stedelijk in zijn huidige vorm te bezoeken. De laatste dag zelfs gratis.

Reageer op "Stedelijk dicht en dan?"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.