Home > > Politicus in de kast [2]

Politicus in de kast [2]

Op 17 oktober schreef ik over de toen net gelanceerde Politicam, een gemeentelijke website waar politici en burgers door middel van videoberichten met elkaar kunnen discussiëren over onderwerpen die ze belangrijk vinden. Mooi initiatief, maar werkt dat wel, was toen mijn vraag, met name vanwege de knullige eerste aanzetten van politici en de hobbel die het zelf maken van een video volgens mij zou opwerpen. Nu, nog geen twee maanden later, blijkt de site echter toch tot leven te zijn gekomen. En goed.

De formule blijkt een beetje te zijn aangepast. De meeste videoreacties zijn niet gemaakt in de speciaal daarvoor bestemde kast, maar gewoon op straat en het lijkt erop dat iemand voor de gemeente met een camera op pad gaat om mensen te filmen. Dat neemt alvast een drempel weg. En - belangrijker nog - de mensen die gefilmd worden hebben iets te vertellen. Kijk maar eens naar de discussie over de met sloop bedreigde Thomas van Aquino-kerk, die eerder ook aan bod kwam op Amsterdam Centraal, of de parkeergarage bij Artis. Alleen die discussie van Gonnie van Oudenallen, die wil maar niet op gang komen.

Reageer op "Politicus in de kast [2]"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.