Home > > Amsterdam Noord

Amsterdam Noord

Heel erg lang geleden besloot ik, klein provinciaaltje dat ik was, te gaan studeren in Amsterdam. De Grote Stad. De Stad waar Iedere Inwoner Trots Op was. De Stad der Steden, Waar het Kosmoplitisch Leven Zijn Gang zou Gaan. Met glanzende oogjes, vooruitlopend op het komend geluk, zat ik in 1998 in de trein, op weg naar Amsterdam. Mijn Nieuwe Stad.Ik kwam terecht in Amsterdam-Noord. De roemruchte studentenflat op de Cleyndertweg. Ik stapte bepakt en bezakt in de lift en snoof de lucht van StudentenFlatLift diep op... Hmmm...

Bah!

Urine! En nog verse ook zo te ruiken!

Eenmaal aangekomen donderde ik kokhalzend de lift uit. Allejezus, wie doet dat nou?Al gauw verdwenen mijn dromen als sneeuw voor de zon: wonen in Amsterdam-Noord was net zo saai en dorps als waar dan ook: de echte lol lag aan de andere kant van het IJ, met de bus of het pontje, de stad in. Maar de geur van urine bleef al die jaren in de lift. Al die jaren dat ik dagelijks minimaal eenmaal die lift nam stonk het er naar. En nooit in al die keren dat ik vol verwachting de liftdeur opende, zag ik ooit de dader staan, op heterdaad betrapt, met zijn broek op de knieen. Nooit iemand die: "Hallo, ik ben Peter, ik heb een blaasprobleem" zei. Nooit de dader maar wel altijd die rotzooi.Maar nu wil Amsterdam-Noord meer. En beter. Ze dromen van een Stadsdeel waar Iedereen Trots op is. Stadsdeel der Stadsdelen, waar Het Kosmopolitisch Leven zijn Gang gaat. Ze dromen van multimediaal sport en muziek spektakel met de naam 'amsterdam dome': het project dat van Noord in 1 klap 'the place to be' moet maken. Ik schud mijn hoofd en stap in de lift. gadver, weer die lucht.

32 reacties op "Amsterdam Noord"

Ralf Vis
-1-  Ralf Vis:
Inderdaad, een bijzonder ranzig fenomeen dat pissen in de lift. Ook dikwijls herkenbaar bij metro en trein stations. Naast vies is het ook nog eens schadelijk voor het materiaal. Wellicht is camera-controle een oplossing.
maon
-2-  maon:
ja praat geen shit man. Maak het schoon zal ik zeggen. Haahahahahaha
daniel s
-3-  daniel s:
als jij eerst es ophoudt met erin zeiken, maon.
mohammed
-4-  mohammed:
ben van amsterdam noord de bom weet je ben mohammed alp van banne 2 iedereen kent me amsterdam nooord bom????vooral die meisjes
-5-  :

ben van amsterdam noord de bom weet je ben mohammed alp van banne 2 iedereen kent me amsterdam nooord bom????vooral die meisjes


zei hij terwijl hij wees naar de poster van K3.
Marcel
-6-  Marcel:
Hee Mo, als je maar niet afgaat, he.
JE HATER
-7-  JE HATER:
eey zogenaamde daniel ik kom ook uit amsterdam noord en amsterdam is kk hard dus kom geen poep praten en als het je niet bevalt kk je tog op?

banne nrd!!!!

groetjes je HATER!;)
yanny scutt
-8-  yanny scutt:
Hater, Zo ken ik Amsterdam Noord niet. Alle 'noorderlingen' die ik ken, kunnen spellen...Groet; Yanny
yanny scutt
-9-  yanny scutt:
Daniel,Zo zijn er meer Stadsdelen die feestvieren als oplossing zien voor alle maatschappelijke problemen in hun regio. En dat werkt niet. Het geld wat daar aan uitgegeven wordt moet gaan naar het onderwijs. Daarnaast lijkt mij het herinvoeren van de z.g VOS cursussen (Vrouwen Orienteren zich op maatschappij) die in de 80er jaren voor een enorme emancipatie golf heeft gezorgd) een goed idee! Stadsdeelbestuurders mogen zich verder inzetten om te zorgen dat de mannelijke bevolking gaat leren en/of werken. Dan hebben we allemaal weer iets waar we samen over kunnen praten. En kunnen de jongeren weer spellen. Feestvieren mag natuurlijk. Maar eerst zorgen dat er iets te vieren valt! Groet; Yanny
Marianne
-10-  Marianne:
@Yanny, wel een beetje gedateerd allemaal. Niet alleen vrouwen moeten zich orienteren op de maatschappij en ook niet alleen zorgen dat de mannelijke bevolking gaat leren en/of werken. Zoals jij het beschrijft emancipeert er helemaal niemand.
Nee, we moeten ons als mens allemaal orienteren op de maatschappij en er moet gezorgd worden dat iedereen kan gaan werken.
yanny scutt
-11-  yanny scutt:
Marianne,
Niks gedateert! Hoe kom je erbij?? Juist met de komst van gezinsherenigingen (in de jaren 80) had dat volwassen onderwijs gehandhaafd moeten blijven. Dan had er nooit zo'n afstand kunnen ontstaan tussen VROUWEN..(en hun kinderen)!

Na die emancipatiegolf is het heel lang stil gebleven en daar heeft nu IEDEREEN last van.

Omdat mannen de woordvoerders zijn van onze (deel) gemeenschappen gaan heel veel vrouwen in de directe toekomst het onderspit delven.

De moeder/kind bijeenkomsten voldoen gewoon niet. De mannen voelen zich niet betrokken en zullen elke subsidie die toegekend wordt aan “De Buurt” aan de jongens en mannen besteden..Vrouwen en meisjes staan dan letterlijk aan de kant!

Vandaag werd dat weer eens duidelijk op een buurtfeest in het Gerbrandypark in Slotermeer. Het was om te huilen!! Een klein aantal mannen maakten daar de dienst uit. Hun vrouwen zaten aan de kant! Ik was daar met mijn man en familie, en zijn na een half uur doorgelopen.

Marianne, ik wens onze buurten meer gelijkwaardigheid toe tussen mannen en vrouwen. Dus gedateert, of niet, vrouwen dienen meer toegang te krijgen tot de wereld buiten hun muren en ik denk dat zo'n VOS scholing daar heel veel aan kan doen!

Vooral omdat er nooit een waardige opvolging van was!
Groet; Yanny
david r
-12-  david r:
Daniel Schut?

Is dat niet die jongen die ooit meedeed aan het programma Busetas? Busetas was de opvolger van de Bus, wat weer de SBS-kopie van Big Brother was, maar dan in, jawel, een Bus. Bij dit programma Busetas hing Daniel de intellectueel uit, en hij stond bij zijn medebusbewoners bekend om zijn moeilijke woorden.
Hoogtepunt voor mij was het moment dat Daniel een meisje probeerde te versieren in een lokale discotheek, en het meisje probeerde over te halen met de tekst:
“wel heel bijzonder, dit is je kans om met een Bekende Nederlander te zoenen.” Het meisje droop af...
daniel s
-13-  daniel s:
hey dat dat nog bekend is! lachen!

Binnenkort, als alles goed gaat, kun je me ook vinden in de nieuwe opzet van het Lagerhuis. Kijk je weer, David?
banne 2
-14-  banne 2:
HEREN EN DAMES

JONGENS EN MEISJES

ONTHOUD DIT NAAM GOED IN JE HOOFD

HASAN O

DEZE MAN IS GWN GANGSTER JE WEET HET TOCH (of niet)

ja toch

thallas NRD
1223
-15-  1223:
je weeet niet wat je LUL maar Amsterdam is gewoon normaloo
henny
-16-  henny:
Is dit SMS taal, turbotaal of gewoon heel erg slecht Nederlands?
-17-  :
Spam is het in ieder geval
Em
-18-  Em:
Oei, voordat er over spelling geluld wordt (geluld met een d en wordt met dt).. 'gedateerd' is met een 'd'. 't Kofschip/ 't fokschaap weet je nog? Daar komt de laatste letter van de stam van dateer = 'r', niet in voor, dus gedateerd = met een 'd', Yanny! Ik ben het overigens inhoudelijk wel met je eens.
En dat ik 'dit naam' ('t is 'deze naam', sukkel!) moet onthouden is niet gelukt. Ik ben je inmiddels al vergeten.
Dat zg 'gangsta zijn' is het verlangen van een puberale loser met neppe gangsta kleding die denkt dat een paar kogels door je kop krijgen voor het dealen van drugs en het stelen van auto's de shit is. Ga lekker in de getto van New York of van L.A. wonen, tussen je zg gangsta-homies. Zullen we eens zien hoelang jij dat denkt vol te houden. Neppe gast!
Bas
-19-  Bas:
(Er is natuurlijk veel mis en moeten veranderen, maar waar niet?)
De 'slechte/vieze' situatie waar veel mensen in zitten komt door beleid van de afgelopen decenia en de mensen die weg konden zijn ook vertrokken.
Ik heb bv de banne I zien veranderen van nette buurt tot achterstandsbuurt in minder dan 2 jaar.
Veel delen, bv in oud Noord knappen nu behoorlijk op door ander beleid...wat “nettere” mensen aantrekt.
Noord heeft de ruimte en potentie.
Noord is veruit het grootste deel en laat zich steeds meer horen...represent!

Iedereen die van buiten Amsterdam komt en geen realistische verwachtingen heeft door onwetendheid kan ik maar een ding adviseren...Opzouten!!!
yanny scutt
-20-  yanny scutt:
Em, Je hebt de spellingsoorlog gemist..Intussen zijn er maar liefst 2 'Hoe spel je het goed' boekjes. Een groene een een witte. Zolang ik GROEN en WIT kan spellen zal het wel goed zitten met mij.

Ik heb minder goede hoop voor de nu opgroeiende kindertjes want hun 'juffen/meesters' zijn de draad helemaal kwijt!

Dankzij taalpuristen.

Ik sluit mij aan bij de schrijvers die hun eigen spelling aanhouden en het belangrijker vinden dat hun werk wordt(!) gelezen . (met d, t, of allebei)

Intussen mag je je afvragen of onze kinderen in Amsterdam Noord nog wel goed onderwijs krijgen want de trend in ons 'Mokum' is neerwaarts. En dat is erg!

Ook daar lopen kindertjes die s'ochtends wakker moeten zijn om te leren lezen en rekenen op school en s'avonds om 11.00 uur nog rond te springen in of om het huis!

Dus laat mij even met rust met m'n 'tante Alzheimer' en ga je druk maken over de toekomst! Groet; Yanny
Jim
-21-  Jim:
prima die eigen spelling maar 's ochtends schrijf je niet als s'ochtends, dat is gewoon heel suf!
verder ruikt het best lekker in Noord, je moet gewoon even naar buiten lopen zeikerd.
Jan Stender
-22-  Jan Stender:
Vooral richting het Twiske ruikt het lekker fris
Dat kan niet gezegd worden van het Orionplantsoen,als het 25 graden is,en de zon brand op de vele hondendrollen op het grasveldje
Wat een meur zeg!
Vandale
-23-  Vandale:
Zeg Jan ga je nu nog een keertje verhuizen? Je wordt een beetje voorspelbaar met je negatieve commentaar over wat er allemaal mis is in Amsterdam. Ik snap niet waarom jij eigenlijk in Amsterdam bent koen wonen. Of....zit je een beetje verlegen om aandacht?
Jeweettoch
-24-  Jeweettoch:
Haha, inderdaad, de lift is te erg op de Cleyndertflat! (op de momenten dat hij het doet dan) Sowieso is het er de afgelopen jaren steeds meer ghetto, met inderdaad jongetjes en meisjes die zich vreselijk gangsta vinden en daar heel hard over moeten schreeuwen. Maar toch zou ik het niet erg vinden om in Noord te blijven, alleen dan een wat grotere woning... daar zouden ze serieus wat aan moeten doen: als ze zo graag 'nette mensen' willen houden in het stadsdeel moeten ze zorgen dat jongeren kans maken op een woning. Met 8 jaar wachttijd kan ik nog steeds niets vinden, dat is toch belachelijk?
Jan Stender
-25-  Jan Stender:
Hey Vandale
Sinds waneer ben ik in Amsterdam komen wonen?
Ik ben er geboren hoor,dus ik kan daarvoor nooit ergens anders gewoond hebben
Je moet trouwens alle topics nog maar eens goed nalezen
Er zijn meer mensen,dan ik alleen,die negatieve berichten hebben over Amsterdam
Dus je kan er wel mee leven,een groot grasveld,volgescheten door de honden,en waar in de zomer maanden,de zon recht op de drollen staat te bakken?
Ik geloof ook niet,dat als ik zeg,dat het in het Twiske fris ruikt,dat dat een negatieve opmerking is
Aandacht,wat is dat?
Mij inziens,is dit een topic waar een ieder zijn of haar mening mag plaatsen
Eerlijk gezegd,vind ik de reactie,s op mijn meningen voorspelbaar worden
Slaat nergens op,en heeft meestal niks met het topic
Dus ik vraag nogmaals,hou je bij het topic,en schrijf geen onzin over mij
kk op noord
-26-  kk op noord:
eeey jullie denken amsterdam noord is goed whahahah hoor die bledderr sorry hoor maar osst is veel beter dan die heel kk noord fuck noord....denken jullie winnen no mnag oost heeft gwn gewonnen;)
Björn Roubos
-27-  Björn Roubos:
Als ik de kwaliteit van de reacties zo lees, kan ik twee dingen concluderen: Of het is echt komkommertijd, of Amsterdam Centraal holt achteruit. Met name de reacties, wat sommige hier neerzetten raakt kant noch wal. Ik hoop dat dit weer verbeterd, het zou zonde zijn als het op deze manier doorgaat. Met vriendelijke groet.... een Amsterdammer uit de Baarsjes
Jan Stender
-28-  Jan Stender:
Ja,inderdaad
JEAN-PIERRE
-29-  JEAN-PIERRE:
In mijn tijd..jaja..had je toch zulke goeie scholen in oost..en noord!! Vooral het schrijven bij ons in oost stond op een hoog peil!! Maar ja....
Sarasara
-30-  Sarasara:
in noord wonen veel idioten maar ook veel leuke mensen, waar niet??
Hicham (vogelbuurt)
-31-  Hicham (vogelbuurt):
noord is kkeeei leeuk
Jan Stender
-32-  Jan Stender:
Alleen bepaalde plekken in Noord zijn verpauperd,net als beetje fatsoenlijk Nederlands

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.