Home > > Het torentje van Geert Dales

Het torentje van Geert Dales

Wethouder Geert Dales hield gisteren tijdens een congres een pleidooi voor drastische verandering van de heersende bestuurlijke cultuur. Burgers zijn consumenten geworden, en bestuurders zijn veranderd in managers. "De tijdgeest is er een van luisteren, althans van doen alsof en bij dat luisteren hoort het praten naar de mond", zegt Dales. Politiek bedrijven is verworden tot targets stellen. Targets die, zo voorspelt Dales, niet eens gehaald worden.

Nu is het zeker zo dat burgers zich wel eens wat bewuster mogen zijn van hun eigen verantwoordelijkheid, zich mogen realiseren dat de overheid niet alles kan aanpakken en oplossen, maar Dales drijft het wel heel erg op de spits. De burger die hij schetst is een eiser en de bestuurder een watje dat buigt en levert (nou ja, behalve dat die targets dus nooit gehaald worden). ";Is er werkloosheid? Dan creren wij banen! Vallen de lichten uit? Wij zorgen dat u weer stroom krijgt." En zo noemt hij nog wat voorbeelden. Allemaal fout volgens Dales. Politici moeten maar eens zeggen dat ze dat niet kunnen en - veel belangrijker nog - niet willen! Aha, bejaarden moeten er dus zelf maar voor zorgen dat ze niet vereenzamen, files die lossen we samen wel op en als je morgen op straat komt te staan omdat het in de economie wat tegenzit, dan moet je maar zorgen dat je een spaarpotje achter de hand hebt?
Het is jammer voor Dales dat de Stopera geen torentje heeft, want oh wat zou hij daar graag inzitten en op ouderwets regenteske wijze de stad besturen. Gewoon doen wat het beste is voor iedereen en wie het er niet mee eens is snoert hij de mond. Want organisaties die te kennen geven het oneens te zijn met het bestuur, verliezen in Dales' ideale maatschappij het recht op subsidie. Voor het geval u het nog niet wist: die burger die zo ontevreden zegt te zijn over de politiek, dat is in feite alleen maar een verwende, egostische lastpak.

Een reactie op "Het torentje van Geert Dales"

Novecento
-1-  Novecento:
Zit het in de genen ? Dat egoisme ?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.