Home > > Dreigende laagwinterse frequentie in openbaar vervoer

Dreigende laagwinterse frequentie in openbaar vervoer

In Het Parool van donderdag was te lezen dat bussen en trams vanaf 14 december minder vaak gaan rijden, met name 's ochtends en 's avonds. Een bezuinigingsoperatie die is opgelegd door het rijk, als we vvd-wethouder van Verkeer Mark van der Horst moeten geloven. H, dus na de 'hoogzomerse tijden', waar niet alleen de passagiers maar ook de tramchauffeurs over klaagden, breekt dus straks de 'laagwinterse periode' aan. Sterker nog, het zou er ook nog wel eens van kunnen komen dat lijnen volledig worden opgeheven.
Nu vraag ik me af, zijn dit nou 'papieren beslissingen', waarbij de dienstregeling wordt doorgenomen en er als het ware met een evenwichtige verdeling over de stad wordt geschrapt? Of wordt er daadwerkelijk gekeken op welke tijdstippen bepaalde lijnen zo dun bezet zijn, dat een bus minder per uur geen kwaad kan? Het kan toch niet zijn dat we aan de ene kant proberen het autoverkeer in de stad terug te dringen en aan de andere kant mensen het openbaar vervoer uitjagen omdat ze het niet prettig vinden als sardientjes in een blikje door de stad te rijden? Het is in ieder geval niet te hopen dat de chauffeurs net als in de zomer weer gedwongen worden door de stad te rijden met gevaarlijk volgeladen trams.

Een reactie op "Dreigende laagwinterse frequentie in openbaar vervoer"

stefan kleintjes
-1-  stefan kleintjes:
Het is godgeklaagd, hoe zijn we aan een vvd-wethouder gekomen??? Kunnen we daar niet vanaf?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.