Home > > Weg met de dronkaards in het Oosterpark

Weg met de dronkaards in het Oosterpark

Het Oosterpark wordt tegenwoordig bevolkt door dronkelappen: viezige mannen en vrouwen die godganse dag aan het bier zitten. Ze bezetten bankjes, veroorzaken horizonvervuiling en verloederen het park.

Deze dronkaards houden zich overigens niet alleen op in het park. Ze trekken ook rond in de buurt, schuimen de winkels af en proberen stelselmatig bier te stelen. Of ze zitten onbeschaamd te drinken op de bankjes bij de kinderspeelplaatsen in de omliggende straten.Ik stoor me er mateloos aan. Ik kom regelmatig in het park en bij de aanblik van deze dronkaards vergaat alle lol me. Ik wil dat het park netjes is.
Het Oosterpark wordt tegenwoordig bevolkt door dronkelappen: viezige mannen en vrouwen die godganse dag aan het bier zitten. Ze bezetten bankjes, veroorzaken horizonvervuiling en verloederen het park.

Deze dronkaards houden zich overigens niet alleen op in het park. Ze trekken ook rond in de buurt, schuimen de winkels af en proberen stelselmatig bier te stelen. Of ze zitten onbeschaamd te drinken op de bankjes bij de kinderspeelplaatsen in de omliggende straten.Ik stoor me er mateloos aan. Ik kom regelmatig in het park en bij de aanblik van deze dronkaards vergaat alle lol me. Ik wil dat het park netjes is. Ik bedoel, er mogen best blaadjes en de aarde hoeft heus niet elke dag keurig aangeharkt. Struikjes en bomen hoeven wat mij betreft ook niet schaamteloos gesnoeid te zijn. Juist niet. Een beetje weelderigheid en natuur kunnen heel goed samengaan.

Het park is er voor burgers, voor spelende kinderen, joggers, wandelaars, vogelaars, oude vrouwtjes, straalverliefde en vozende stelletjes, en ook bejaarden moeten op elk willekeurig bankje kunnen neerploffen wanneer ze niet meer verder dreigen te kunnen.Bij het Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer kent men de problematiek. Er zijn maatregelen genomen. Er geldt een alkohol- en drinkverbod bij de speelvijver, de skateplek en de kinderspeeltuin. De dronkaards worden getolereerd bij één picnictafel aan de kant van de voormalige Muiderkerk. Dáár zijn ook extra vuilniszakken voor het bierblikafval. De dronkaards kennen de regels, en gelukkig houden de meeste er zich ook aan.

Het Stadsdeel en de politie zijn tevreden. Op deze manier zit de doelgroep bij elkaar, zijn ze beter aanspreekbaar. De lui zelf vinden het ook goed zo: ze weten dat ze dáár niet weggejaagd worden. Oude vrouwtjes daarentegen vinden het maar niks en durven niet langs de groep dronkaards te lopen. De buurtregisseur en de coördinator parkwachten hebben trouwens nog meer ideeën: zij zouden de dronkaards wel willen betrekken bij schoonmaakacties in het park.Ik ben tevreden dat er serieus aandacht gegeven wordt aan deze problematiek. Maar ik vind ook dat er strenger opgetreden dient te worden tegen dronkaards die toch door het park zwerven en op andere bankjes hangen dan die bij de kerk. Waar zijn ze de parkwachten, waar is de politie?

Mensen: er moet beter opgetreden worden!!!

Het liefst zou ik natuurlijk willen dat er bij IJburg een extra eiland opgespoten werd waar dan alle dronkaards en junks gedeporteerd konden worden!

22 reacties op "Weg met de dronkaards in het Oosterpark"

Marleen Zachte
-1-  Marleen Zachte:
Het verwijderingsbeleid is wel populair deze week ;-) – de VVD stelde voor studenten te huisvesten op cruiseschepen, aan te meren op een nog nader te bepalen plaats. – iemand van de verenigde woningbouwbedrijven stelde voor probleemburen in een aparte wijk te zetten (ja zoiets als de vroegere A-wijk).

Als we nu die dronkaards, junks en probleemburen ook op cruiseschepen zetten, maar dan echte, die de wereld overvaren? Zou dat niet goedkoper en voor iedereen een stuk prettiger zijn?
Karel
-2-  Karel:
Naast genoemde problemen wil ik het lijstje ff aanvullen:
-Pissen
-Agressie
-Geluidsoverlast
-Intimiderend gedrag
-Bedelen
-Lulverhalen ophangen (je kent vast die mafketel wel die honderd uit verteld over een nachtelijk huiszoeking)

Alcolisten veroorzaken in mijn optiek veel meer overlast dan heroinejunks. Bij mij is de iritatie echt enorm. Lijkt me heel aardig om met de hele buurt die gasten het park en Oost uit te begeleiden.
jufjo
-3-  jufjo:
Vroeger had ieder park een parkwachter die zelf mocht bepalen wie het park in mocht en wie niet, iedereen die zich dus niet gedroeg mocht hij eruit gooien, een soort uitsmijter dus.
Lijkt me fantastisch.
Jan Stender
-4-  Jan Stender:
Tegenwoordig?
Die overlast van alcoholisten is daar al jaren
In 1998 zat ik bij de groenvoorziening,en had als werkzaamheden papierprikken en vuilnisbakken legen,in het Oosterpark
s,Ochtends om een uur of 8 zag je de laatste dronkelap,junk,homo of lesbo het park uit lopen
In de struiken,kwamen we lege flessen,blikjes,condooms en 1 enkele keer een dildo tegen
Op de plek waar de meeste zuiplappen zitten,staan iets van 8 vuilnisbakken
Die waren bijna elke ochtend vol met lege bierblikjes
En dan de 1,5 liter blikken,van de Lidl,lekker cheap
Daar hing echt een verrotte bier lucht,s,ochtends
Blij,dat ik het werk niet meer doe
RudiPensionado
-5-  RudiPensionado:
Ik heb op deze plaats al eens een oplossing aangedragen voor de junks en uiteraard kunnen de alcoholisten hierin meedoen want er is ruimte genoeg op Pampus.
Jan Stender
-6-  Jan Stender:
Oja,en tussen Amsterdam en Zaandam ligt het Barnegat,ook genoeg ruimte,totdat de 2e Coentunnel gebouwd wordt
En bij Ruigoord kan ook wel wat vage figuren gedropt worden
Ben Notmeijer
-7-  Ben Notmeijer:
Deze overlast in het park was er al voor de oorlogs jaren.Als jongens zijnde speelden wij op de speelweide,(verboden voor honden aub)Natuurlijk hier en daar hoopjes poep.Ook de dronken mannetjes waren daar maar die dronken dan spiritus dat was goedkoop, bier was te duur in die slechte jaren,wij waren doodsbang voor die lui.Nu 70 jaar later nog steeds hetzelfde probleem,ongelovelijk, is hier nooit wat aan gedaan?? Door een ander de rootsooi te laten opruimen is zeker de verkeerde weg te gaan,Rudi-Jan- zou Alcatras uitkomst kunnen brengen ?? ha-ha
Groetjes Ben-Oregon USA
RudiPensionado
-8-  RudiPensionado:
Alcatraz is groter dan Pampus en zoveel ruimte gun ik dat soort mensen niet.
Het is wat hard maar alle verslaafden naar Pampus is de beste oplossing en dan kunnen alle “hulpverleners” is echt aan het werk gaan. Dit wereldje kost de economie teveel geld en energie en is een bodemloze put gebleken.
Als ze zwemmend het vaste land kunnen bereiken zijn ze afgekickt en tot die tijd moeten ze het doen met mijn voedseldroppings vanuit de helicopter.
Echt, dit is de oplossing voor veel problemen en kunnen de verzekeringspremies ook omlaag.
 hardwerkende hulpverlener
-9-   hardwerkende hulpverlener:
Ja het is heel moeilijk en soms ondoenlijk om te accepteren dat niet iedereen op de wereld zich aan onze burgerlijke normen kan of wil houden. Er zijn nu eenmaal mensen die zich niet aanpassen of zelfs antisociaal zijn. dat is overal en van alle tijden. Daar is geen redelijke oplossing voor. Gelukkig vergeten wij in Nederland niet dat ook junks en alcoholisten mensen zijn. Mensen zoals jij en ik. Ook jij en ik kunnen morgen ziek of gek worden en hopen dan op menselijke wijze behandeld te worden.
Tropical
-10-  Tropical:
afgelopen zondag gaven vrienden van mij een feestje in het oosterpark. ik ben geshockeerd van wat daar leeft!
ik kreeg het idee dat daar een heleboel mensen WONEN?!!?? bizar!! ze liepen als wij wat vuilnis weggooiden meteen achter ons aan naar de vuilnisbak om het er weer uit te vissen.. jakkes! maar dat is niet het ergste want ze waren ook nog een agressief en zochten constant ruzie.
Dr.D
-11-  Dr.D:
De confrontatie met de mensen die door het vangnet vallen van de 'zorgzame samenleving'.
En de NSB`ers van Amsterdam reageren met woorden als deportatie...
h.
-12-  h.:
Ik stoor me ook mateloos aan de zwervers. Zou graag vaker gebruik van het park willen maken, maar durf het soms gewoon niet!
Ik ga zeker niet in mn eentje hardlopen (meestal rond 8 uur s'avonds). Met een mooie dag wil ik het nog wel eens proberen, maar ben dan wel contstant op mn hoede. Laatst zat ik op mn handdoekje en bleek achter mij een heroinehoertje te zitten die vulgaire bewegingen stond te maken. En dan die pis die je ruikt als je in de buurt van de bosjes komt. echt niet te harden! Ik vind dat de politie wel wat vaker langs mag lopen en die groepen aanspreken. Zo moeilijk moet het niet zijn om ze te betrappen op iets wat niet mag!
Piet
-13-  Piet:
En dan voor te stellen dat er om de hoek 'n politiebureau zit, stuur eens 'n de twee uur 'n paar één-strepers het park in om even de openbare dronkenschap te bekeuren, komen deze agenten aan hun quota en zullen de mensen snel genoeg inzien dat in het park zuipen niet gewenst is, en iets te kostbaar!
Anna
-14-  Anna:
Uit veel van de reactie blijkt toch maar weer een heel groot NIMBY effect. De zogenaamde beschaafde en zeker mensen die alles hebben, willen gewoonweg niet geconfronteerd worden met de minder leuke kanten van de maatschappij. Meedenken aan een oplossing in de zin van, geef mensen ook een eigen plekje die zich niet helemaal conformeren aan wat wij de gegoede burger als norm stellen, hoor ik nauwelijks. Ja inderdaad, zoals Dr.D het noemt deportatie. Heeft wellicht te maken met ons individualistische gedrag. Of, laat me niet lachen, is dit nu alleen maar weer links gewauwel?
Pim
-15-  Pim:
Inderdaad Anna, vreselijk links gewauwel.

Links vindt het maar niks dat normale, belastingbetalende burgers de openbare ruimte weer opeisen!
Piet
-16-  Piet:
Sure, hangjongeren uit den boze, maar dronken mensen in groepen van 15á25 man in het park moet kunnen?

Wanneer ze het beperken tot 'n paar pilsjes (zoals diverse mensen in het grote grasveld) moet het geen kwaad kunnen maar leeuwendeel van deze mensen is gewoon echt dronken valt zo nu en dan ook nog eens (verbaal) mensen lastig.

Ik ben zelf meer van het principe probeer ze te helpen uit die dagelijkse routine/sleur te komen dan het principe laat ze toch lekker, totdat ze zich de dood in drinken.
Pim
-17-  Pim:
Openbare dronkenschap is gewoon verboden. Duidelijk? Zijn ze het er niet mee eens, gaan ze maar stemmen op een partij die zo'n wet wil wijzigen, en tot die tijd heb je je gewoon aan de wet houden.

En het zou fijn zijn als de politie tot die tijd gewoon de wet handhaaft!
Michel
-18-  Michel:
Wat een mooie reacties allemaal,en dan maar afvragen waarom het zo,n rotzooi is in de wereld.
Jullie hadden daar(als het op een moment vreselijk fout gaat in je leven)ook kunnen zitten,en dan werd er achter je rug zo over je gepraat,dat je maar gedeporteerd moet worden,je hebt het over mensen hoor en niet over plastic afval,maar weet je wat het mooie is,op een dag staan jullie voor je schepper,en dan zal Hij jullie op dezelfde manier oordelen als jullie deze minste van je zusters en broeders,hebben geoordeeld.
Denk je dat ik maar wat verzin,lees Mattheus 25 32-46 dan maar ff,jullie hebben ogen maar zien nix en jullie hebben oren maar horen nix,net zoals Jezus al zei!
Gods zegen,
Mies
Jan Stender
-19-  Jan Stender:
Kom op zeg,ik heb jaren lang de rotzooi van die gasten opgeruimd,en een dag later is het weer een klerezooi
Mag ik dan af en toe pissig op die dronkelappen zijn?
Herbert
-20-  Herbert:
@Michel, het zal allemaal best zo zijn wat je zegt en het is ook heel treurig maar een verslaving is geen vrijbrief om er een zooitje van te maken en mensen lastig te vallen.
Theo
-21-  Theo:
*wrijft ogen uit, knijpt in arm*

Jou heer mag mij best oordelen als ik er net zo'n zooitje van zou maken, Michel. (doe ik niet, dus dat zit wel snor.) Ik wou dat ie op sexueel gebied net zo tolerant was.
Karel
-22-  Karel:
@Michel: news flash: god bestaat niet.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.