Home > > De Aarde vanuit de Hemel

De Aarde vanuit de Hemel

"Hier ben ik geboren!", riep een meisje terwijl ze naar de grond wees. Ze danste met haar voeten op Jaipur, India. De locatie: het plein voor de Stopera.

Op het plein voor de Stopera is een tentoonstelling te zien van het werk van de Franse fotograaf Yann Arthus Bertrand. Hij maakte gedurende twee jaar foto's van de aarde vanuit de lucht. Die foto's leveren een unieke verzameling op van 120 luchtbeelden van verschillende landen. De foto's lijken soms bijna geschilderd, zo abstract zien sommige plaatsen op de aarde eruit vanaf vliegtuighoogte. Indrukwekkend en fascinerend om te zien.De tentoonstelling toont aan dat een goede balans tussen sponsors en gemeente perfect kan werken voor een laagdrempelige (want gratis, hartje centrum en in de openlucht) maar ook inhoudelijk interessante publiekstrekker. Mijn complimenten! Ik zie graag meer van dergelijke projecten op het doorgaans zo verstilde Stoperaplein.

Of, zoals een meisje naast mij verzuchtte bij een foto van IJsland: "Goh joh, dit lijkt wel kúnst"."De Aarde vanuit de Hemel", foto's van Yann Arthus Bertrand, tot 1 december op het Stoperaplein in Amsterdam.

Reageer op "De Aarde vanuit de Hemel"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.