Home > > Buurtbieb

Buurtbieb

Op Amsterdam.nl wordt uitgelegd waarom het zo lang duurde voor er ooit een Openbare bibliotheek in Amsterdam kwam. Dat doet me denken aan de tijd dat mijn ouders in een klein dorpje voor bibliotheek speelden. Elke week kwam er een nieuwe kist met boeken, werd het huis opengesteld en mocht iedereen uit het dorp langskomen om nieuwe boeken te lenen. Had ik toen al kunnen lezen, dan had die minimale service me ongetwijfeld gestoord.


Schets nieuwe bibliotheek van architect Jo Coenen
Daarom vraag ik me nu het volgende af. Het artikel legt uit hoe de Wet op het Openbaar Bibliotheekwerk van 1975 er voor zorgde dat de bibliotheek een buurtvoorziening werd. Op dit moment heb ik wat dat betreft niks te klagen: mijn bibliotheek is de centrale bieb op de Prinsengracht. Maar straks, als die verhuist naar het Oosterdokseiland, krijgen wij dan ook een eigen filiaaltje?

Reageer op "Buurtbieb"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.