Home > > Aan de oever van de Amstel...

Aan de oever van de Amstel...

Op zonnige dagen ben ik vaak te vinden aan de oever van de Amstel. Op een van de bankjes, die staan opgesteld langs de Weesperzijde, is het heerlijk genieten van de zon en meegebrachte consumpties. Ook afgelopen week heb ik zo menig uurtje doorgebracht, uitkijkend over het water. En ik was niet de enige die de strook groen langs de Amstel wist te vinden.Op zomerse dagen is deze een trekpleister voor veel bewoners van de Weesperzijde, zowel mens als dier.Met name die laatste groep zorgt op dergelijke dagen nogal voor overlast. De grasstrook tussen de straat en het trottoir, waar veel mensen graag met een boekje of picknickmand gaan zitten, is tevens het uitlaatgebied voor mijn hondenbezittende buurtgenoten. U begrijpt dat dit leidt tot vervelende situaties.
Her en der hebben bewoners met ludieke acties de baasjes gewezen op de aanwezige overlast die de viervoeters achterlaten. Bijvoorbeeld door oranje vlaggetjes in iedere hondendrol te plaatsen of posters op te hangen met het verzoek de buurt schoon te houden. Dit initiatief draag ik een warm hart toe. Zelf heb ik onlangs de hinder mogen ervaren toen ik mijn tas op het gras zette, maar niet de eerste bezoeker van die dag bleek te zijn.Het trottoir en de grasmat verliezen hierdoor hun aantrekkingkracht en lijkt bijna te verpauperen. En dat terwijl het naar mijn menig niet hoeft te gebeuren. De Amstel oever is namelijk een enorm langgerekt park, een stuk rust in de drukke stad. Wanneer het gebied een kleine facelift zou ondergaan denk ik dat Amsterdam een ware wandel promenade zou kunnen krijgen. Een paar extra stoelen en bankjes en een hondenpoepvrij grasveld om te spelen en te picknicken. Om dit te kunnen realiseren zou er een hondenuitlaat plek moeten komen of zouden alle hondenbezitters de uitwerpselen van de bevriende viervoeters gewoon moeten opruimen.Dan kan met gezamenlijke inzet van bewoners en gemeente deze mooie plek nog mooier worden. Op mijn medewerking kan gerekend worden. Om te beginnen maar eens een paar vlaggetjes plaatsen. Want ook ik heb schijt aan hondenpoep.


inline


Een reactie op "Aan de oever van de Amstel..."

Jaap
-1-  Jaap:
Ik ben het daar wel mee eens, maar dan wel in de zin van dat ik niet verantwoordelijk ben voor eventuele herrieschoppers

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.