Home > > Rembrandtplein

Rembrandtplein

Rembrandtplein

30 reacties op "Rembrandtplein"

Milena Tsareva
-1-  Milena Tsareva:
Zouden ze nou ook trainen voor een dergelijke gezichtsuitdrukking?
R. Bosgraaf
-2-  R. Bosgraaf:
Welk te bevestigen vooroordeel zit in deze vraag besloten?
Arnoud
-3-  Arnoud:
Training? Ze hoeven alleen maar te denken aan hun leidinggevende.
Milena Tsareva
-4-  Milena Tsareva:
@3 Arnoud, hahaha! Dat zou zomaar kunnen ja. Lol!

Waarschijnlijk is het toch meer iets dat ze op het straattoneel waarnemen en dat ze niet aanstaat, terwijl ze tandenknarsend niet ingrijpen omdat ze geen heisa willen en hun pensioenopbouw niet in gevaar willen laten komen... of omdat evt. vermeende verdachten/daders op hun netvlies toch weer met een kwartier op straat zouden staan als ze ze zouden aanhouden. Een halfuur later staan deze sterke armen der wet met dezelfde getergde blik overigens wel met de lasergun langs de Prins Hendrikkade. Dat dan weer wel. Geeft toch meer voldoening... en is veiliger, denk ik.
R. Bosgraaf
-5-  R. Bosgraaf:
Dank je wel voor je duidelijke antwoord. Dat vooroordeel dus.....
Milena Tsareva
-6-  Milena Tsareva:
@5 R. Bosgraaf, ik noem het liever een naoordeel. Een erg hardnekkig naoordeel ook, omdat erg veel mensen er zo over blijven denken of zijn gaan denken. Na jarenlange waarnemingen op straat van wegkijkerij en pure willekeur in de handhaving van onze wetten (daar komt waarschijnlijk ook het spreekwoord 'hoe de pet staat' vandaan) en het volgen van het landelijke en stedelijke nieuws (incl. commentaren/reacties) kan ik helaas niet anders dan tot een dergelijke conclusie komen.
JohnN
-7-  JohnN:
Nou met die warmte, op een wandeling van het IJplein naar het Mosplein (ik was even op de verkeerde pont gestapt, verblind door het zweet), zat ik even op een hekje uit te puffen. Kwamen ze langs, één stopte en vroeg me bezorgd: ''Het gaat toch wel goed met u meneer?'' Het ging me behoudens lome benen en een bezweet voorhoofd uitstekend, maar ik heb hem wel bedankt! Vooral dat ''u'' en ''meneer'' beviel me wel. Misschien zijn ze toch anders in Noord.
Milena Tsareva
-8-  Milena Tsareva:
@7 JohnN, zo heb je toch nog eens een positieve ervaring in Noord!
https://www.amsterdamcentraal.nl/archief..
;-)
R. Bosgraaf
-9-  R. Bosgraaf:
De mening van anderen, reacties en commentaren op social media, het is als het rondzingen van een microfoon: het wordt steeds harder en indringender, het stopt pas als je er een stekker uit trekt en het oorspronkelijke geluid is al lang niet meer herkenbaar...
Milena Tsareva
-10-  Milena Tsareva:
@9 R.Bosgraaf, het is tegenwoordig een super hippe trend om maatschappelijke onvrede of kritiek (die toch echt ergens vandaan komt) makkelijk af te doen af 'onderbuikgevoelens' of 'vooroordelen'. Kijk gewoon naar de foto: de agenten staan duidelijk 'not amused' te kijken naar iets dat ze niet bevalt, maar dat ze bij ingrijpen van hun kant óf handenvol werk (hetzij op straat, hetzij achter het bureau) óf een flinke portie frustratie zal gaan opleveren. Overigens zit ik bewust niet op social media... juist om mezelf te behoeden tegen het ergste 'rondzingen', zoals jij het noemt.

Goede foto trouwens!
Hij gaat steeds meer spreken, al vaker je ernaar kijkt.
R. Bosgraaf
-11-  R. Bosgraaf:
Tja, een verhaal verzinnen bij een verder nietszeggende foto, dat mag ik geen oordeel of invulling vinden?

Ik zie twee dienders die tegen de zon in knipperen. Ik kan daar objectief niets meer van maken.
Milena Tsareva
-12-  Milena Tsareva:
@11 R.Bosgraaf: Goed, dan zie ik meer in die foto dan jij. Je mag dat uiteraard een oordeel of invulling vinden. Complimenten aan de fotograaf zijn i.i.g. op z'n plaats.
R. Bosgraaf
-13-  R. Bosgraaf:
Laten we het daar over eens zijn, een goede foto prikkelt de fantasie.
Milena Tsareva
-14-  Milena Tsareva:
@13 R.Bosgraaf: ... en zegt vaak meer dan woorden ;-)
Milena Tsareva
-15-  Milena Tsareva:
@R.Bosgraaf: Dan hebben de Wallenbewoners in deze video vast ook een hele rijke fantasie als ze beweren dat als ze de politie bellen, verteld wordt dat deze te weinig mankracht heeft, maar dat ze dan - als ze wat beter en langer uit hun ramen kijken- zien dat de politie vreemd genoeg best frequent op de Wallen surveilleert, maar geen ene mallemoer uitvoert, laat staan handhaaft: https://www.youtube.com/watch?v=6syqOaqm.. (3:34-3:56).

Komt toch aardig in de buurt van mijn (volgens jou) "vooroordeel" in reactie 4. Hoe zou dat toch komen?
R. Bosgraaf
-16-  R. Bosgraaf:
Ik zie dat niet op de fot, blijft een eigen invulling dus..
R. Bosgraaf
-17-  R. Bosgraaf:
'Foto' dus... Toetsenbord is naar de klte..
Milena Tsareva
-18-  Milena Tsareva:
Nee, jij ziet dat niet op de foto. Ik wel. En het is wel heel "toevallig" dat de Wallenbewoners in de video ook 'die kant op' denken. Ik snap die agenten ook wel hoor. Het moet voor hen ook heel frustrerend zijn om elke keer weer geconfronteerd te worden met hun eigen onmacht, gebrek aan ge-/ontzag, grote monden, bemoeienis van omstanders, mensen die ze filmen en online zetten of daders van strafbare feiten die ze net opgepakt hebben direct weer te moeten vrijlaten. Ik vind ze daarom zelfs best een beetje zielig ook. Dus beter is het om nors te kijken, te doen alsof je met je werk bezig bent, maar uiteindelijk bij de lastigere klusjes gewoon de boel de boel te laten.
Milena Tsareva
-19-  Milena Tsareva:
Het gebrek aan handhaving in Amsterdam wordt ook steeds breder opgemerkt:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/19333276..
R. Bosgraaf
-20-  R. Bosgraaf:
De politieagent, knecht van 100 meesters die hun verschillen in opvatting over jouw rug uitvechten. Scoren voor de ene partij betekent falen voor de andere. Misschien zou ik ook zo kijken...
Milena Tsareva
-21-  Milena Tsareva:
@20 R.Bosgraaf: Het is maar net welke keuze je wilt maken. De arbeidsmarkt heeft nog nooit zo open gelegen als nu het geval is: https://www.nrc.nl/nieuws/2019/08/13/kra..

Hoe dan ook, ik blijf erbij dat als je de ambtseed als politiefunctionaris hebt gezworen, dat je dan de wet MOET handhaven, ALTIJD! En niet alleen als het makkelijk scoren is of als je chef weer eens een nieuw tijdelijk speerpunt heeft bedacht. Zo komt de fietsverlichting er weer aan in oktober/november. En in december kun je weer ongestraft zonder licht rijden, want dan wordt er weer de andere kant op gekeken! Ik vind het niet zo gek hoor, dat de politie het gezag kwijt is...
R. Bosgraaf
-22-  R. Bosgraaf:
De wens is de vader van de interpretatie. Ik heb de ambtseed van de politie niet zo even op mijn netvlies staan, maar ik denk dat er wat meer bij komt kijken. Maar goed ook, agenten die hun bureau uitlopen zouden de eerste hoek niets eens halen...
Milena Tsareva
-23-  Milena Tsareva:
@22 R.Bosgraaf: Precies! Die laatste zin zegt een heleboel over de mate van wetteloosheid waarin ons land en zeker ook onze hoofdstad zich momenteel bevinden. Alles kan en alles mag, iedereen moet er last van hebben en vooral zijn/haar mond houden. De agenten zullen de straat inderdaad van hoek tot hoek terug moeten veroveren en daar onze wetten weer doen laten gelden. En als ze dat niet zelf kunnen (of willen), dan komen we vanzelf weer bij de Jantjes uit, waar meneer Ploos van Amstel het ook al over had: https://www.amsterdamcentraal.nl/archief..
JohnN
-24-  JohnN:
Die Jantjes ben ik niet zo vóór hoor Milena, dat is de methode die kan uitlopen op situaties vergelijkbaar met wat China in Hongkong doet. Maar dat een politieinzet alleen op ''speerpunten'' plaatsvindt is natuurlijk van den boze, daarin ben ik het volledig eens. Achter de bureaus houdt men zich graag bezig met ''de grote lijnen'' en de diender op straat moet maar zien hoe hij/zij daarmee uit de voeten komt. Een treurige toestand.
Milena Tsareva
-25-  Milena Tsareva:
@24 John, dat ben ik met je eens. Maar als de politie niet doet wat ze moet doen en er in bepaalde gebieden onder ogen van de agenten onleefbare situaties ontstaan zijn en in stand gehouden worden (wat inderdaad een treurige toestand is), dan gaat een mens toch in de richting van andere "oplossingen" denken.
JohnN
-26-  JohnN:
Vrijdag weer een voorbeeld ervaren hoe ver overheid, handhaving en uitvoering van ons, de burger en financier, afstaan. Een brief van het CJIB met transactie (inclusief melding van verdubbeling bij niet tijdig of onvolledig betalen) voor een geconstateerd feit, op een datum die nog in de toekomst ligt, in een straat waar ik nooit kom en ook niet van plan ben heen te gaan. Wat moet je met zoiets? Niet betalen betekent steevast verhoogde boete. Met bezwaar maken heb ik al teveel treurige ervaring. Ik voel me bejaagd en uitgemolken. Toch kijk ik niet meteen naar de dienders, de ondankbare eerstelijn uitvoerende macht... maar ik blijf evengoed hulpeloos. En er groeit iets van begrip voor de massa die denkt: ik trek me nergens nog iets van aan, ze bekijken het maar.
Milena Tsareva
-27-  Milena Tsareva:
Met een op een in de toekomst liggende datum gepleegd feit geef ik een bezwaarschrift toch een meer dan gemiddelde kans, John. Ik zou het toch proberen.
Arnoud
-28-  Arnoud:
@John: dat zijn algoritmes waarmee ze criminaliteit tegenwoordig kunnen voorspellen. Je weet het zelf nog niet, maar let maar op: jij gaat dit feit straks plegen op de genoemde datum!
Maar serieus: inderdaad meteen bezwaar aantekenen, want dit is natuurlijk je reinste Kafka.
JohnN
-29-  JohnN:
Ja Kafka beklemde mij destijds al. Toen kon ik nog denken: het is maar fictie. Nu dicht bij de werkelijkheid.
Milena Tsareva
-30-  Milena Tsareva:
@28 Bedankt Arnoud... al een tijdje niet meer zo gelachen!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.