Home > > Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem

Ronald M. Offerman

Nu het stof over facebook weer een beetje is neergedaald wil ik er ook wel een kleinigheid over zeggen. Ik persoonlijk vind facebook erg leuk. Ik heb in mijn hele leven nog nooit zoveel vrienden gehad. De reacties die ik krijg zijn over het algemeen positief. Soms is er een gek of zo die hele rare dingen zegt op mijn tijdlijn. Die ontvriend en blokkeer ik dan. Het moet natuurlijk wel leuk blijven. Ik begrijp de mensen dan ook niet die zeggen dat facebook alles van je weet. Het is niet zo dat ik geen geheimen heb want die heb ik wel degelijk maar dat zijn natuurlijk geheimen. Geheimen zitten in mijn hoofd. Die zet ik niet op facebook. Net als een hoop andere dingen die ik niet op facebook zet. En dat facebook geld aan me verdient daar heb ik geen problemen mee.

Waar ik nou wel problemen mee heb dat is dat Meld Misdaad Anoniem. Al jaren zeg ik als ik naar Opsporing Verzocht zit te kijken, denk nou niet dat dat zo anoniem is. Die gegevens worden echt wel ergens opgeslagen. Maar dat hele gedoe van anoniem bellen en tips geven, dat maakt een mens toch wel een beetje erg wantrouwend tegenover zijn buurman. Op de tweede plaats bij dat bedrijf staan de tips over uitkeringsfraude. Ik vraag me zeker wel eens af hoe iemand aan zijn geld komt. Maar om daar nu M voor te gaan bellen. Er zijn ongetwijfeld ook mensen die zich afvragen hoe ik aan mijn geld kom... Voor dat u gaat bellen, ik doe alles netjes.

Ze hebben geld nodig zegt het bedrijf.  Ja dat heb ik ook, dat is een zwak excuus. Maar waarom Amsterdam nou weer twee keer meer moet betalen voor de tips dan andere steden, dat is me dan weer een raadsel.
Waar ik me ook over verbaas is de ophef over de Kamer van Koophande,l die  gegevens verkoopt van iedereen die daar ingeschreven staat. 35 jaar geleden begon ik mijn eerste bedrijf en toen was het toch al algemeen bekend dat iedereen bij je gegevens kon. Of in ieder geval kon kopen. Als ik het goed heb verkocht zelfs het bevolkingsregister van Amsterdam adresbestanden. Maar dat weet ik niet helemaal zeker. 

Er zijn vast veel meer bedrijven die handelen in ons waarvan wij helemaal niets weten. Maar bij die handel van dat Misdaad Anoniem krijg ik toch een beetje raar gevoel.


Reageer op "Meld Misdaad Anoniem"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.