Home > > Verkeer op de Museumbrug

Verkeer op de Museumbrug

Bekijk ruim een kwartier lang hoe het verkeer zich over de Museumbrug worstelt.

trefwoorden.

twee reacties op "Verkeer op de Museumbrug"

robi
-1-  robi:
Het enige wat je kan doen is de brug bij het Leidseplein zo snel mogelijk weer beschikbaar maken voor auto's en laad- en losverkeer. De museumbrug afsluiten voor auto's, verschuift het probleem alleen maar een brug.
GS
-2-  GS:
Dit laat overduidelijk zien hoe een deel van de fietsers telkens in de fout gaan en asociaal gedrag vertonen. Ze rijden niet op hun helft van de rijbaan. Ze negeren haaientanden en verlenen dus geen voorrang. Gaan voor auto's waar dat voorrangtechnisch helemaal niet mag. Dit frustreert de doorstroom van de auto's. Onderling veroorzaken de fietsers ook nog eens ongelukken door niet kijken. Zo gaat iemand onderuit omdat een andere fietser opeens naar links afslaat(zonder aangeven natuurlijk). Handhaving van elementaire verkeersregels en fatsoensnormen levert het meeste op. Zoals boetes nu ook ervoor zorgen dat er geen brommers en scooters onder het museum mogen rijden. Ook te denken valt aan stoplichten voor fietsers. Die steeds korte perioden op rood gaan zodat de andere fietsers, voetganger en auto's door kunnen, zonder dat ze door het gedrang van de fietsers in de problemen komen of niet de gelegenheid krijgen, die ze wel behoren te krijgen.

De drukte is ook het gevolg van het afsluiten van het leidseplein. Hoe meer je afsluit op dit soort uitgangswegen hoe meer problemen je veroorzaakt. Het waterbed effect. De stroom verjaagde vervoersstromen komen op andere punten erbij.... geweldig bedacht door de gemeente. Dit zou dan hun idee ondersteunen dat het allemaal te druk is in de stad, terwijl ze dit zelf veroorzaken.

Nog zo'n voorbeeld is het smalle maken van de brug over de Prinsengracht bij de spiegelgracht richting Nieuwe Spiegelstraat. Als je die rijbaan maar lekker smal maakt, dan veroorzaak je bewust congestie. Lekker bedacht weer door de gemeente. Nu bedenkt de gemeente weer een volgende kaasschaaf geintje: laten we die brug eenrichting verkeer maken (stad uit). Laat me raden: die ambtenaren wonen hier niet en hebben niet met alle ellende die hier vervolgens weer mee komt te maken.

Oplossing: maak wegvlak brug iets breder (vroeger was hij 2x zo breed, maar ik begrijp ook wel dat er voor voetgangers nu iets meer ruimte nodig is) en handhaaf op wat de fietsers allemaal verkeerd doen. heeft iemand ooit een politie agent gezien die de fietsers een boete gaf anders dan voor een kapot achterlicht...?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.