Home > > Heroïsch finishen onder het Rijksmuseum

Heroïsch finishen onder het Rijksmuseum

Vorige week zondag deed ik mee aan het EK Atletiek. Niet aan de kampioenswedstrijden natuurlijk, maar aan een speciale race voor amateurlopers over het parcours van de officiële halve marathon. Aan deze zogenoemde Brooks 10K Champions Run deden zo’n 14.000 hardlopers mee. Een prachtige parcours door hartje Amsterdam: daar kan de stadsmarathon een voorbeeld aan nemen. Het kan dus wél!

Parcours

Start en finish van deze eenmalige wedstrijd (het EK Atletiek wordt elke twee jaar ergens anders in Europa gehouden) was op het Museumplein. Na een rondje langs de Amstel, over de Herengracht en door het Vondelpark waren de laatste meters het mooist: onder het Rijksmuseum door richting de streep.

De massale opkomst en de drukkende hitte droegen niet bij aan een persoonlijk record op de 10 kilometer, maar toch viel mijn eindtijd van 44:17 minuten alleszins mee. Nummer 679 van de ruim 12.000 lopers die de wedstrijd voltooiden, voor wat dat waard is. Een mooie generale voor de Dam tot Damloop in september, want daar doe ik ook dit jaar weer aan mee. Tot dan!


Reageer op "Heroïsch finishen onder het Rijksmuseum"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.