Home > > Burgemeester betwijfelt nut parkeergarage Singelgracht

Burgemeester betwijfelt nut parkeergarage Singelgracht

Voetgangersingangen Singelgrachtgarage (artist impression) - Bron: Gemeente Amsterdam

Burgemeester Van der Laan twijfelt aan het nut van een parkeergarage onder de Singelgracht. De voorbereidingen voor het 60 miljoen euro kostende project liggen stil vanwege financieringsproblemen, maar hij ’weet niet’ of de Singelgrachtgarage met 800 plekken bij het Marnixbad nog wel nodig is.

Hij zei dit vrijdag tijdens een gesprek met inwoners van West. De bijeenkomst vond plaats in het Cartesius Lyceum aan het Frederik Hendrikplantsoen, de plek waar de ingang van de garage moet komen. Van der Laan toonde veel begrip voor de argumenten van  buurtbewoonster Anne Eijsten (hulde!) die betoogde dat de parkeergarage helemaal niet nodig is.

Zij wees erop dat de wachtlijsten voor parkeervergunningen flink zijn geslonken na een opschoonactie. Daarbij werden duizenden vergunningen ingetrokken omdat ze onrechtmatig waren. Ook is er volgens haar minder belangstelling voor parkeervergunningen, waarmee ze doelde op het afnemende autobezit onder jongeren en de trend om auto’s te delen. Amsterdam moet een fietsstad zijn, vond ze.

Van der Laan: ’’Dit is een heel omstreden garage. Ik weet niet of-ie nog nodig is.’’ Als de trend van afnemende wachtlijsten doorzet ’dan komt het gelijk naar u toe’, zei hij tegen de buurtbewoonster.

De voorbereidingen voor de aanbestedingsprocedure en bestemmingsplanprocedure liggen sindsdien stil. ’’Er is inderdaad een financieel probleem,’’ zei Van der Laan. ’’En het is niet gezegd dat de coalitie deze problemen kan oplossen.’’

Foto: Artist impression van de voetgangersingangen parkeergarage Singelgracht. Bron: Gemeente Amsterdam.


Reageer op "Burgemeester betwijfelt nut parkeergarage Singelgracht"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.