Home > > Op de radio: Karel Wasch en Dylan Thomas

Op de radio: Karel Wasch en Dylan Thomas

25 april a.s. wordt het boek Zo lang als voor altijd is van onze medewerker Karel Wasch uitvoerig besproken op Radio 6 in het programma OBA live van Theodor Holman.
Het interview zal een half uur duren en begint om 19.00 u.

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Dylan Thomas (1914-1953) werd geboren in Wales. Dat wordt dit jaar uitvoerig gevierd in Wales en Engeland. De BBC zal binnenkort een serie starten over de tournees door Amerika van Thomas. Tournees die uiteindelijk resulteerden in zijn dood op 39-jarige leeftijd.

In Nederland wordt zijn stemmenspel Onder het Melkwoud al sinds 1957 opgevoerd. Maar natuurlijk is Thomas vooral bekend door zijn gedichten. Prins Charles is een grote bewonderaar van zijn werk evenals Mick Jagger van The Stones.

Wasch bezocht Wales, sprak met kenners van het werk van Thomas en bestudeerde voor zijn boek biografieën en handschriften. Het boek is verschenen in de Prominentreeks van uitgeverij Tiem.

Update 28-4-2014:

Beluister hier de uitzending van 25 april.

Op 12 mei om 16.00 uur houdt Karel Wasch een lezing over Dylan Thomas in Sociëteit Arti, Rokin 112, Amsterdam.


Reageer op "Op de radio: Karel Wasch en Dylan Thomas"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.