Home > > Tien jaar Amsterdam Beatclub

Tien jaar Amsterdam Beatclub

Foto: Terrence Weijnschenk.

Op 15 December vierde de Amsterdam Beatclub het tien-jarig bestaan. En hoe! Met muziek, drank en dans op één van de mooiste locaties van het land: Paradiso, Amsterdam.
Zelf mocht ik meedoen als onderdeel van een uurtje Burlesque. Wat is Burlesque? Denk Berlijn jaren '30. Kleine nachtclubs die eigenlijk weinig meer zijn dan grote kelders onder oude gebouwen, opgetuigd met een paar gordijnen. Bezoekers genieten van een drankje, terwijl muzikanten en danseressen proberen het publiek te paaien met hun kunsten. Op die manier verdienen ze hun geld.

Je werd er niet rijk van maar leuk was het wel en je had contact met het publiek. Dat zie ik Justin Bieber niet nadoen wanneer hij op zijn hotelkamer weer eens chagrijnig zit te doen omdat hij niet het volgende level op zijn Playstation spel mag afmaken. Er zitten namelijk weer eens 60.000 mensen op hem te wachten. Die moesten zo nodig voor 80 dollar een kaartje kopen om hem door een verrekijker te mogen zien.

Hoe een écht feestje eruit ziet kon je meemaken in Paradiso bij het 10-jarig bestaan van de Amsterdam Beatclub. Twintig bands op vier podia lieten zich daar zien en horen, plus diverse sideshows! Arthur Brown, Dead Elvis, The Spinshots, Cherry Sue, Lady Marmalade, Fay Loren, Ir. Vendermeulen, DJ Charley Rhythm, Dee-Ann and the Nightcaptains... echt te veel om op te noemen!

De financiële aderlating voor de gemiddelde bezoeker om al dat fraais te zien en te horen? Slechts 15 hele eurootjes!


drie reacties op "Tien jaar Amsterdam Beatclub"

JohnN
-1-  JohnN:
Je weet de sfeer wel aantrekkelijk te etaleren Terrence! Bravo. Maar het Oud-en-Nieuwfeest in de Nes kost wel 30 euro en dat vind ik dan toch wel weer een aardige prijs voor een paar uurtjes nostalgie. Zijn die meisjes in hun pluimen en minibroekjes dan zo duur? Dan maar alleen muziek wat mij betreft.
Milena Tsareva
-2-  Milena Tsareva:
Meisjes zijn doorgaans duur, John.
Terrence
-3-  Terrence:
Met het afbouwen van subsidies worden plekken als de Nes steeds duurder, JohnN. Maar wacht maar tot overheden stoppen met het verlenen van subsidies aan voetbal, dan komt men massaal in opstand! ;-)
En inderdaad, Milena: goede meisjes zijn duur...;-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.