Home > > Complot tegen de koning

Complot tegen de koning

Fred de Graaf

Mijn gemeente Amstelveen krijgt een tijdelijke nieuwe burgemeester. De vorige, Jan van Zanen (VVD), is namelijk naar Utrecht gepromoveerd. De man die in Amstelveen op de winkel mag passen heet Fred de Graaf (VVD). Nooit van gehoord, dacht ik in eerste instantie, maar dat bleek toch anders te liggen.

Fred de Graaf (VVD) is die ex-voorzitter van de Eerste Kamer. Hij werd uit dat ambt weggepest omdat hij bij de kroningsceremonie Geert Wilders niet in de commissie van in- en uitgeleide wilde hebben. Dat ontkende hij later bij hoog en bij laag, maar er is natuurlijk geen zinnig mens die Wilders wél ergens bij wil hebben.

En zo kwam het dat Fred (VVD) een tijdelijke bestuurlijke parkeerplaats nodig had. Zo gaat dat in Nederland, waar wij iedereen democratisch kiezen, behalve degenen die écht aan de touwtjes trekken. Fred de Graaf (63 en VVD) moet zo te zien nog een gaatje tot aan zijn pensioen zien te vullen.

Gelukkig is Fred (VVD) in Amstelveen maar tijdelijk en waarnemend, want overal waar hij verschijnt lopen dingen uit de klauwen. Hij is zogezegd enigszins een brokkenpiloot tegen wil en dank. Zo was hij ook burgemeester in Apeldoorn toen daar op koninginnedag 2009 de aanslag met de Suzuki werd gepleegd.

Het kan bijna geen toeval zijn dat Fred de Graaf (VVD) uitgerekend nú in Amstelveen wordt afgemeerd. Want wie komt er op Koningsdag 2014 naar Amstelveen? Precies: de koning. Als de plannen tenminste niet ijlings zijn gewijzigd na het nieuws dat Fred (VVD) hier dan zit. Volgens mij is het een complot. Dus voor de sensatiebeluste kijkers onder ons: allemaal voor de tv op Koningsdag!


Een reactie op "Complot tegen de koning"

JohnN
-1-  JohnN:
Ha ha, wie zou er nu beslist Wilders niet in de in-en-uitgeleide optocht willen hebben? Geen zinnig mens, zeg je, nou Bea is echt wel een zinnig mens. Het lijkt me zeer waarschijnlijk dat Fred de Graaf gewoon handelde in opdracht van de toen nog koningin. Zo van gewoon: ''zorg dat die man het beeld niet bederft, hoe je het doet, zie maar!'' dat is de manier waarop de oranjes zulke dingen regelen.
Kijk dat is nou zo mooi aan onze monarchie, er mag nooit geciteerd worden uit de majesteitelijke gesprekken en de coterie verzint de verklaringen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.