Home > > De foto's op Amsterdam Centraal

De foto's op Amsterdam Centraal

Al sinds de nieuwe vormgeving van Amsterdam Centraal schuiven er in de bovenbalk foto's voorbij van Amsterdam en omgeving.
Alweer een tijdje geleden zijn daar vijftig nieuwe aan toegevoegd. De oude hadden we kunnen weghalen, maar voorlopig is dat eigenlijk zonde.
Voor het geval u het nog niet had ontdekt: wanneer u op een foto klikt krijgt u een vergrote versie te zien, inclusief titel.
Ook wordt bij elke wisseling of vernieuwing van een pagina het setje foto's willekeurig vernieuwd.

De fotorubriek
De fotorubriek is een aparte categorie en staat los van de bovenbalk. U ziet hem in de linkerkolom. Klik op de foto en u krijgt een vergrote versie te zien, met eventueel nog extra informatie. Ook staan er soms nog extra foto's bij over hetzelfde onderwerp.
Wanneer u de fotorubriek wilt doorkijken klikt u op het kleine woordje foto's links onder de foto in de linker kolom of op de rubrieknaam 'foto's' als u de foto heeft geopend in de vergrote versie (rechts boven de foto).

Uw foto's in de fotorubriek
U kunt eigen foto's insturen voor de fotorubriek. De redactie beslist over plaatsing.

Vereisten:

  • u heeft zelf het copyright van de foto.
  • de foto moet worden aangeleverd in liggend formaat ('landscape'), bestandsformaat jpg.
  • de foto moet een relatie hebben met Amsterdam of omliggende gemeenten.
  • de breedte moet 600 pixels zijn (anders past hij niet in de kolom).

Uiteraard wordt uw naam bij de foto vermeld.

En u weet: behalve foto's zijn ook artikelen en video's zeer welkom op Amsterdam Centraal.


twee reacties op "De foto's op Amsterdam Centraal"

JohnN
-1-  JohnN:
Als je in de rubriek 'Foto's' bladert zie je dat het een respectabele verzameling is geworden. Drie fotografen leveren de meeste bijdragen de laatste jaren, ik mis Thomas Schlijper wel van vroeger, zonder iets af te doen aan de kwaliteit van het werk van Peter Eijking, Hans Frederiks en Arnoud de Jong.
In het lijstje van 'voorwaarden' staat niets over de soort onderwerpen die gewenst zijn. Ik stuurde het kraakpand in vanwege het Torentje van Metz een poosje geleden, maar ik heb nog een heleboel aardige Amsterdam foto's vanaf 2004 (toen ik een digitale camera aanschafte).
Jeroen Mirck
Volgens mij is het verwarrend voor bezoekers dat 'Amsterdam in beeld' (linkerkolom) niet hetzelfde is als de fotobalk bovenin. Ik denk dat men daardoor veel foto's overslaat. Ook is er sprake van een (onbedoelde?) hiërarchie: op de foto's links kun je reageren, op de foto's bovenin niet. Waarom eigenlijk die uitsplitsing? Was het niet veel handiger geweest als je vanuit de balk bovenin kon doorklikken naar de foto's van 'Amsterdam in beeld'?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.