Home > > Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum

Ben ik nou de enige die een beetje kriegel word van dat gezeur over die onderdoorgang van het rijksmuseum. Gooi dat ding toch gewoon dicht. Zover is het ook niet omfietsen. Het is toch een prachtige entree voor het museum als het straks weer open is. Of het vroeger zo een lekkere plek was. Voor de onderdoorgang stonden altijd veel blowende fietskoeriers en in de onderdoorgang veel vals spelende straat muzikanten. ( nee.nee, niet allemaal)  en verder was het toch maar een vies duister ding onder de duivenstront waar je dan door heen moest. Die piramide voor het Louvre in Parijs was in eerste instantie ook een beetje vreemd maar nu hoort het er helemaal bij.

Ik snap dat het Rijksmuseum die gigantische ruimte die vrij komt als die tunnel afgesloten word graag wil gebruiken. Nu is er weer een plan om veel camera’s op te hangen in de tunnel, dit omdat brommers/scooters zich dan keurig aan de toegestane snelheid zullen houden. Ja, ja en gij gelooft dat. Nou, ik geloof het niet. Ik kijk er naar uit dat het Rijksmuseum weer open gaat en ik hoop dat het net zo mooi is geworden als het Stedelijk. Maar sluit die tunnel nou gewoon af. Dan nemen we daarna het museumplein zelf nog even onder handen. We zetten een paar rijen mooie platanen neer. We plaatsen een paar zitjes maken hier en daar en een paar mooie bloemperken. Dan is het museumkwartier dan helemaal af.

Die feesten doen ze dan ook maar ergens anders. Hoeven we het daar ook niet meer over te hebben.  Ze kunnen me bellen van de gemeente, als ze er zelf niet uit komen. Ik help graag mee om mijn stad nog mooier te maken dan hij al is.


Een reactie op "Het Rijksmuseum"

Ernst Cohen
-1-  Ernst Cohen:
Of u de enige bent die kriegel wordt, kan ik niet weten. Wat is wel zie is dat u het " gezeur" vindt wanneer anderen er niet dezelfde mening op na houden. Dat heet onverdraagzaam. Door het gezeur te noemen stelt u dat anderen eigenlijk niet goed nadenken , en beschouwd u uw eigen standpunt als de enige juiste. En dat , meneer Offerman is naast onverdraagzaam, maar ook, zoals Maxima dat eerder zei " een beetje dom."
Het zou zomaar kunnen dat afsluiten van de tunnel onder het rijksmuseum , voelt als het isoleren van het centrum en het scheppen van een Amsterdamse variant op de Muur. Dat u platanen , zitjes en bloemperken een mooi alternatief vindt is leuk voor u, maar ook dat wortd niet door iedereen gedeeld.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.