Home > > Reddingsoefening op het IJ

Reddingsoefening op het IJ

Reddingsoefening op het IJ

vijf reacties op "Reddingsoefening op het IJ"

Arnoud
-1-  Arnoud:
Ik begreep uit het nieuws dat er voor dit cruiseschip geen ruimte meer was aan de kade, waardoor alles met kleine bootjes moest worden gehaald en gebracht. Maar niettemin dan een mooie oefening. ;-)
JohnN
-2-  JohnN:
Het lijkt me een bijzonder schip. Met al die masten en ra's erop blijkt het niet alleen op stookolie te varen maar onderweg ook nog van de windkracht te profiteren. Mooie lijnen ook, fraaier dan al die Carnival Cruise bakken die er telkens aan het PTA liggen. :-)
Herbert
-3-  Herbert:
Stookolie heeft hij wel nodig, hij heeft 4 diesel-electrische motoren en 2 jets. http://www.windstarcruises.com/windsurf-..
peter
-4-  peter:
Gelukkig is er nog geen toeterverbod op het IJ!!

http://www.youtube.com/watch?v=4S96WP50L..
JohnN
-5-  JohnN:
Had ik ook niet gedacht hoor Herbert, dat zo'n groot en zwaar schip alleen op wind zou kunnen varen. Maar er is wel gemiddeld 4 mijl snelheidswinst bij varen op de motoren met de zeilen erbij, dus dat scheelt to zeker een kwart tot een derde op het brandstofverbruik. Dus een stap vooruit om het cruisebedrijf een klein beetje mileuvriendelijker te maken.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.