Home > > Oost: We willen de Amstel zien!

Oost: We willen de Amstel zien!

Een sliert woonboten beperkt het zicht op de Amstel. Ook het stadsdeel Oost wil wel veranderingen, maar het is een langdurig en kostbaar proces. Duo-deelraadslid (D66) Mauro Mastrogiacomo vertelt over de huidige stand van zaken. "Er zijn nu in ieder geval concrete onderhandelingen over verplaatsing van 1 woonboot. Het zou een mooi succes zijn als dit zou lukken." Op de vraag wanneer zijn droombeeld van de Amstel werkelijkheid zou kunnen zijn is hij duidelijk: "Nooit. daarvoor zijn er teveel bestaande rechten".


vier reacties op "Oost: We willen de Amstel zien!"

eva
-1-  eva:
Het -te belachelijk! voor woorden, dat slechts pak-hem-beet 15 mensen (de woonbooteigenaren) van het vrije uitzicht op de Amstel kunnen genieten, en dan andere pak-hem-beet 735.000 Amsterdammers niet. WEG met dat overblijfsel uit de Hippie-jaren!!!!!
Arnoud
-2-  Arnoud:
Nou, woonboten zijn geen overblijfsel uit de hippie-jaren, dat is volgens mij vlak na de oorlog al begonnen door de woningnood.
Frederic
-3-  Frederic:
@Eva: Ik vind het nogal een kortzichtige opmerking. Ik kan aannemen dat de woonboten het zicht in uw ogen verstoren, maar denk eraan, dat het vroeger ook al vol lag met schepen. Dan waren het vrachtschepen, nu zijn het woonschepen.
De mensen die er wonen hebben ook rechten, net zoals u in uw huis of flat. Ik denk dan ook niet dat zij ten volle het zicht verstoren. Niemand zal er jouw tegenhouden om ook op een schip te gaan wonen.

@Arnoud: Woonschepen zijn er al veel langer, misschien niet zo gekend vroeger. In de jaren 60 is er wel een aanzienlijke groei gekomen. Woonschepen zijn feitelijk van alle tijden!
Herbert
-4-  Herbert:
Woonboten zijn van alle tijden. In de 19e eeuw was er al regelgeving over, dus blijkbaar waren er toen ook al problemen. Vaak brachten schippers met hun gezinnen de winter door in Amsterdam, later waren het gepensioneerde schippers bij op hun boot bleven wonen. En na WO II kwamen er landrotten op boeten wonen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.