Home > > De opening van de heilige Apple-kerk

De opening van de heilige Apple-kerk

Screenshot YouTube iPhoneclub

Morgen opent de Apple Store in het Hirsch-gebouw op het Leidseplein. Het wordt zo te zien een religieuze belevenis. Men verwacht dat al in de nacht ervoor een lange rij gelovigen zich voor de deur zal opstellen om als eerste de nieuwe kathedraal van Apple-bisdom Amsterdam in te mogen.

Maandenlang was het Leidseplein ontsierd door hekken met zwarte doeken om het Hirschgebouw te onttrekken aan de nieuwsgierige blikken. Maar nu is het dan toch zover dat we naar binnen kunnen kijken. Wat een pracht en praal! Wat een interieur! En wat een prachtige heilige voorwerpen toch allemaal, de relikwieën van Steve Jobs. Die willen we natuurlijk allemaal hebben. De iPad, de iPhone, de Ipod, de Mac-zus en de Mac-zo.

En dat kan. Als we er maar flink voor dokken. Want de nieuwe kathedraal moet toch ergens van betaald worden.

Eigenlijk kunnen we het ons niet meer permitteren om het Leidseplein maar gewoon het Leidseplein te laten heten. Dat is ronduit archaïsch. Toeristen moeten immers snel de heilige Apple-kerk kunnen vinden.
Daaraom moet het Leidseplein worden omgedoopt tot Apple-square. Of weet je wat? We kunnen dan net zo goed even doorpakken en heel Amsterdam omdopen tot iAmsterdam. Eh, wacht eens even... Dat hádden we toch al gedaan?


vijf reacties op "De opening van de heilige Apple-kerk"

Herbert
-1-  Herbert:
Precies, de Apple Kerk. De Kerk van de H. Sint Steve Jobs. Met wel 30 altaren En je betaalt de hoofdprijs voor technische inferieur spul.
Suffie
-2-  Suffie:
De Heilige Stephanus Relationes...!
Overigens ben ik het niet eens met de term "technisch inferieur spul", dat is absoluut niet waar. Het zijn eerder de softwarematige en gebruiksvoorwaardelijke dogma's die tegen de borst stuiten....
Aan de andere kant, deed de Heilige Gulielmus Portus niet hetzelfde?
Herbert
-3-  Herbert:
@suffie, niet voor niets geeft Apple maar 1 jaar garantie i.p.v. de wettelijke 3 jaar. De camera heeft 0,7 MegaPixel, een beetje wegwerp GSM heeft er al 4.
Batterijen die snel leeglopen, etc., etc., Bij de Apple Repair Shop is het altijd stervensdruk en dat is niet zomaar.
sjaak
-4-  sjaak:
@Herbert, is een beetje gedegen onderzoek niet beterer, dan iets blaten? Met wat vergelijk je wat en in welk jaar leef je? Er is a: iets volledig fout aan je beredenering (batterij) en b: je hebt het over een GSM die al in het museum ligt. Welke Apple Repair Shop heeft het dan zo ontzettend druk, want die bestaat helemaal niet!
Herbert
-5-  Herbert:
Dat ding heet i-Centre. Maar druk hebben ze het daar, stervensdruk.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.