Home > > De veren op het IJ

De veren op het IJ


twee reacties op "De veren op het IJ"

maximilan
-1-  maximilan:
jammer dat deze ponten varen vaaak minder in avond uren aleen 3 per uur toen vas het 5 keer per uur overdaag is dat ook een drama. heb alles geklokt om precies te zijn .Betrouwbaarheid schiet ook te kort hellas ben ik gedvongen nemen auto omdat is dat sneller en moet ik niet meer wachten . Jammer dat gemente bezuinigt op alles tervij wij betalen belastingen meer en meer en wij worden armer niks is beter geworden aleen erger ik zie niks van terug .Gemeente Amsterdam wil groen dan moeten ze veel meer daarvoor doen anders word het niks
JohnN
-2-  JohnN:
Leuk filmpje al die veren zo op een rijtje Javaeiland, IJplein, Buiksloterweg, NDSM, en de express draagvleugelboot natuurlijk. Ben ik zo compleet? Het belang van de GVB veerdiensten is niet te overschatten. Misschien is de Gemeente nog eens genegen te kijken naar het "comfort" voor de voetgangers aan de IJ-zijde van het CS. Wie met de pont aankomt te voet is werkelijk aan de chaos overgeleverd. De ongeduldige wachtenden die naar Noord willen zijn zo gretig om de pont op te gaan dat ze nog het liefst over de klep zouden klimmen om aan boord te komen nog voor die klep neergelaten wordt. Ze blokkeren met hun fietsen, brommers, scooters en Cantalux de onschuldige voetganger die naar het CS wil de weg zodat men eerst rechtuit moet lopen met de fietsers mee naar het fietspad waar je door het passerende fietsverkeer bedreigd word. Vervolgens moet je met een boog teruglopen langs een blokkerende "hondehok" waar je naar een "kippenren"gedwongen word om de oversteekplaats te bereiken. Daar moet je een zebra oversteken over het fietspad die door alle fietsers en scooters volkomen genegeerd wordt om een smal strookje te bereiken waarop je wachten moet tot het groen licht aangeeft dat het voorbijrazende autoverkeer eventjes wordt stilgelegd zodat je 20 seconden de tijd hebt om het CS te bereiken. Als je dat alles hebt overleefd... Er is een prachtige kostbare overkapping gebouwd vorig jaar zodat het auto en fietsverkeer lekker droog het station kan passeren, de voetganger, wacht, loopt, wacht... in de regen. En het ziet er naar uit dat dat eeuwig zo blijft een schitterend bussenplatform boven geheel overkapt en met roltrappen voor aan- en afvoer. Maar beneden is het een zootje!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.