Home > > West: The New Kit

West: The New Kit

West: The New Kit

The New Kit op de hoek van de Leeuwendalersweg en de Bos en Lommerweg in West.


acht reacties op "West: The New Kit"

JohnN
-1-  JohnN:
Een vreselijke misconceptie van een architect die te veel gedronken heeft
Wie wil er nu wonen of werken in een pand dat in wankel evenwicht twijfelt of het wil blijven staan of alsnog door zijn hoeven zal zakken na een aardbeving?
Er is veel meer mogelijk in architectuur dan de gewone standaard kubussen en balken, dan alleen de simpele ingeving het ding eens scheef te zetten.
Bij zoveel denk ik vandaag: Leefde Berlage nog maar.
De Lutsjes
-2-  De Lutsjes:
@JohnN:

Wij zouden dolgraag in één van die 2 penthouses onze intrek nemen! Zeer luxueus en een adembenemend uitzicht, daar word je pas dronken van!
Juist die simpele "scheve" ingeving van HM-architecten maakt het gebouw speels en grappig. Sjoerd Soeters gaat in de omgeving ook nog het één en ander realiseren, kortom dit belooft nog wat!
The Hot Spot to be.....

Berlage is dan wel niet meer onder ons, maar wat valt er in onze stad en elders veel te genieten van het oeuvre van deze befaamde architect.
Arnoud
-3-  Arnoud:
Zo te zien zitten de ramen wél recht en hopelijk de vloeren ook. Dus op zich lijkt het me niet onaardig. Toch weer eens wat anders.
Jeroen
-4-  Jeroen :
Prachtig, inderdaad!
Ronald
-5-  Ronald:
@De Lutsjes
Ze zijn nog te koop hoor ;-)
JohnN
-6-  JohnN:
Het blijft voor mij toch een scheefgezakte kubus. Wie dat speels vindt mag van mij, kwestie van smaak dus. Toch is er qua speelsheid met inspiratie zoveel meer - en moois - te maken. Om de kosten hoefde men het hier niet te laten dus ik blijf zeggen: Heren architecten houd toch eens op met al die kubussen en balken. Er is zoveel méér! En wat scheefzetten betreft zijn er al zoveel u voorgegaan, dus originaliteit is de ontwerper ook vreemd. Lang geleden bouwde Rotterdam (oei, au) al kubussen op zijn kant.
De Lutsjes
-7-  De Lutsjes:
@ Roland:

Is ons bekend, maar de portemonnaie trekt dan wat "scheef"... :-7
ans
-8-  ans:
Je krijgt er spijkers en een hamer bij,om je meubels vast te timmeren op het parket.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.