Home > > Het Beeldverhaal en Theo van Gogh

Het Beeldverhaal en Theo van Gogh

Stripwinkel Het Beeldverhaal

Afgelopen zaterdag stond echt in het teken van het Beeldverhaal, met een grote B. Twee ‘Beeldverhalen’ vierden feest: overdag beleefde de Amsterdamse stripwinkel Het Beeldverhaal zijn feestelijke heropening op een fraaie nieuwe locatie aan de Bilderdijkstraat, terwijl ‘s avonds de VPRO haar eerste uitzending van tv-programma Beeldverhaal op televisie uitzond. Het meest memorabele detail van deze dag: in de nieuwe graphic novel Holy Terror van Frank Miller aan Theo van Gogh, die later deze week zeven jaar dood is.

Opgedragen aan Theo van Gogh

‘Holy Terror’ lag prominent op de toontafels van Het Beeldverhaal. Tekenaar Frank Miller staat bekend als activistisch en lekker tegendraads. Hij maakte naam met ‘Dark Knight Returns’, waarin hij Batman niet afschilderde als een mythische held, maar als een getraumatiseerde man die de gewelddadige dood van zijn ouders wreekt middels het keihard bestrijden van de misdaad aan Gotham City. Na het nog veel grimmiger ‘Sin City’ spreekt hij zich nu uit tegen religieus terrorisme. Blijkbaar was Theo van Gogh daarbij een inspiratiebron.

Holy Terror

Terug naar Het Beeldverhaal: de stripwinkel in Amsterdam West is absoluut een aanrader: ruim pand, thematisch gesorteerd, met mooie binnentuin en een expositieruimte boven. Samen met stripantiquariaat Lambiek in het centrum heeft Amsterdam op deze manier een prachtig aanbod van strips. Bijkomend voordeel: blauwe zone voor de deur, dus voor bijna niks kun je er een uur parkeren.

En wat het tv-programma van Jean-Marc van Tol betreft: tot medio december is er elke zaterdag een uitzending aan het eind van de avond. Komend weekend gaat het over superhelden en komt ook The Dark Knight ter sprake. Kijken dus!


Reageer op "Het Beeldverhaal en Theo van Gogh"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.