Home > > Oost: de vernieuwde Wibautstraat

Oost: de vernieuwde Wibautstraat

Oost: de vernieuwde Wibautstraat

elf reacties op "Oost: de vernieuwde Wibautstraat"

Bart
-1-  Bart:
'Tis triest, het enig herkenbare punt van deze racebaan, daarvoor boulevard, daarvoor smalle doorgang, is het voormalig Belastingkantoor (links op de foto)... Er stonden ooit bomen (veel zelfs, op deze plek ongeveer). Zelfs het Wibauthuis, ooit markant punt van lelijkheid, is volgens mij al weg.
Herbert
-2-  Herbert:
Het Wibauthuis ligt al een jaar plat. Ik vind het wel jammer. We wissen steeds meer wederopbouwarchitectuur weg. En zo werd er gewoon vroeger gebouwd. Strenge grote gebouwen van de overheid.
Arnoud
-3-  Arnoud:
Ik las in het Parool dat het 'boulevard-achtige' weer terug zou moeten komen. Vandaar die aanzet tot iets groens in het midden. Er komen ook bomen.
Herbert
-4-  Herbert:
Arnoud,

Hoe het zou moeten gaan worden, zie http://www.wibautaandeamstel.nl/projecte..
Arnoud
-5-  Arnoud:
Dank Herbert voor de link. Ik moet zeggen dat ik het toch wel een hele verbetering vind met wat het was. Alhoewel ik het met Bart eens ben dat het autoverkeer veel te dominant blijft.
JohnN
-6-  JohnN:
Na herprofileringschaos ben je geneigd alles wat na het aanvegen tevoorschijn komt een verbetering te vinden. Maar ik weet het niet, vroeger stroomde het autoverkeer met een groene golf toch redelijk door, na een volkomen stagnatie tijdens de werkzaamheden moet het nu helemaal super worden. Die noodzaak zie ik niet zo. Jammer dat zoveel oudbouw tegen de vlakte moest, de herkenbaarheid heeft grote schade geleden. Die middenstrook vol met bomen planten (en dan een aantal jaren wachten tot ze groter groeien) kan misschien nog wel wat aanzien herstellen. Groen kan de woestijn redden.
De Lutsjes
-7-  De Lutsjes:
@ JohnN:

Wij zijn ook de mening toegedaan dat de Wibautstraat er stukken op vooruit zal gaan, ook al blijft het natuurlijk toch altijd een beetje een "racebaan". Het groen zal niet alleen het aanzien herstellen maar zeker zo belangrijk: de verbetering van de luchtkwaliteit!
Govert
-8-  Govert:
Teveel nadruk op autoverkeer, zeker. Maar de Wibautstraat smaller maken, merk je wel op de Beukenweg om maar wat te noemen. Er moet dus ook gewoon minder autogereden worden.
Het scheelt hopelijk wel dat de ventwegen weg zijn, en daarmee een hoop parkeerplekken 'naar binnen' verplaatst zijn.
Overigens is de Wibautstraat in Oost. In Centrum heet-ie Weesperstraat...
JohnN
-9-  JohnN:
@ Govert - Klopt, ik dacht ook al "centrum"?
Maar meende "die Amsterdammers zullen het toch wel het beste weten.."
Arnoud
-10-  Arnoud:
Dat is mijn fout en niet die van de fotograaf. Ik was bezig met iets anders voor Centrum en deed dit er even tussendoor. Nooit doen dus.
eva
-11-  eva:
...strakke computerplaatjes van de toekomstige WB-straat, een meer realistisch beeld. Denk er fietswrakken, enorm veel zwerfvuil, spiegelglad plaveisel zal tig-keren worden opgebroken omdat er weer een kabeltje omgelegd moet worden en de heren de brand nieuwe stoep letterlijk dicht gooien. En we zijn weer terug bij af.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.