Home > > Brand op de Brouwersgracht (7 juni)

Brand op de Brouwersgracht (7 juni)


vijftien reacties op "Brand op de Brouwersgracht (7 juni)"

JohnN
-1-  JohnN:
Lijkt me een typisch geval van even een stapeltje grof vuil in de brand steken, camera paraat, en in de aanslag wachten op wat gebeurt.
Wat is de boodschap?
Alex
-2-  Alex:
De boodschap? Tja, indien dit voorval midden in de nacht heeft plaatsgevonden, en dat neem ik gemakshalve aan want een ieder kan dit vuurtje zelf blussen, kunnen we met eigen ogen zien hoeveel menskracht er wordt ingezet om een onschuldig afvalbrandje op straat, of containerbrand, te blussen, en hoeveel dat kost...

Wellicht een idee om een speciale kleine brandweerwagen uit te rusten met twee man voor dit soort dagelijks frequent voorkomende akkefietjes, de brandafvalbrigade? Daar denk ik dan aan na het zien van deze beelden. Ken de fotograaf goed genoeg om te weten dat hij niet zelf even een fikkie steekt om een filmpie te kunnen maken voor AC.
JohnN
-3-  JohnN:
Het wordt duidelijk gemaakt dat we teveel brandweermannen/vrouwen hebben in Amsterdam, zo begrijp ik nu. Een toevalstreffer van Thomas, die het natuurlijk niet zelf heeft aangestoken (en ook niet uitgepiest ;-))
Ik hoop dat ik hiermee de tenen van Thomas respecteer :-)
Arnoud de Jong
@JohnN: Ja, ik dacht al... Zulk extreem zuur commentaar ben ik van jou toch niet gewend. Wij hebben een zeer integere fotograaf met een moraal waaraan vele collega-fotografen nog een voorbeeld kunnen nemen. ;-)
Dr.D
-5-  Dr.D:
JohnN Wordt wederom niet gehinderd door enige kennis van zaken. Wat brand kan doen bijvoorbeeld..
JohnN
-6-  JohnN:
@Dr.D - wederom?
Suffie
-7-  Suffie:
In dit geval in ieder geval wel, John.
Suffie
-8-  Suffie:
Wie ook maar iets van brand afweet (niemand hier een BHV-opleiding?), weet hoe enorm onvoorspelbaar zelfs de kleinste brandjes kunnen zijn. Als in dit brandje een pot verf of zelfs een plastic fles met frituurvet had gestaan, zou je ineens een heel ander beeld kunnen hebben.

Het is dat ook volledig terecht dat de brandweer geen blind vertrouwen heeft in het oordeel van iemand die belt over een “straatbrandje”, er wordt altijd rekening gehouden met escalatie. Lijkt me als brandweerman geen pretje als je met je maatje en een emmer water terplaatse komt bij een brand die ondertussen is ontwikkeld tot iets groots, omdat de beller er geen inschatting van heeft kunnen maken. Beter afbouwen dan opschalen heet zoiets...
Sigi
-9-  Sigi:
7 juli?
Oud nieuws of een blik in de toekomst?
JohnN
-10-  JohnN:
@ Sigi - Ha gelukkig toch iemand die wakker is. Overigens lijkt me nog steeds de goede volgorde bij een grofvuilbrandje op straat eerst een emmer water of poederblusser er op en dan pas brandweer bellen.
@ Suffie - Wat kennis van zaken betreft kan ik meedelen dat ik een zeer gedegen brandweer training heb gehad bij de marine (destijds nog op het terrein Oude Diemerzeedijk) Het eerste wat ik daar heb geleerd en in de praktijk ook als effectief heb gezien is: snelheid. Een beginnend klein brandje moet je meteen aanpakken en niet gaan wachten tot er groot materieel wordt aangevoerd.
Als je zonder kennis van zaken iemand begint toe te roepen geen kennis van zaken te hebben (wederom zelfs, dr.D) begeef je je op zeer glad ijs. Maar ik vergeef je hoor, mijn tenen zijn niet zo lang.
Maar goed als je fotograaf of filmer bent denk je natuurlijke niet aan ingrijpen want dan heb je andere prioriteiten.
Daarop trachtte ik op (toegegeven) enigszins sarcastische manier te wijzen. Au, alom. Mensen neem het leven niet zo bloedernstig. Lach eens, vooral om jezelf.
Suffie
-11-  Suffie:
Ach ja, een brandweertraining op het water...
Suffie
-12-  Suffie:
Ik zit nog even die reactie door te kijken, John, maar ik begin me wel te verbazen. Een emmer water en een poederblusser voor een grofvuilbrand. Heb je bij de marine van Madurodam gediend?
Arnoud de Jong
@Sigi: dank voor de opmerkzaamheid. Foutje is gecorrigeerd.
JohnN
-14-  JohnN:
@suffie: En jij blijkbaar bij de mierenneukersbrigade.
De Lutsjes
-15-  De Lutsjes:
@JohnN:

Inderdaad, daar heeft meneer Suffie het ongetwijfeld tot in de hoogste regionen geschopt.

We zijn het misschien niet altijd geheel met U eens, maar uit de laatste zin van Uw bijdrage d.d. 13 juni blijkt hoe opgeruimd van geest U bent.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.